Du har sikkert smakt bakte tomater eller ovnsbakte grønnsaker før, eller kokt egg, smeltet smakfull ost med et hint av stekt skinke på toppen, og i denne retten får du alt
Mais eller ris er også veldig godt å ha i paprikaen sammen med dette. Du kan fylle dem med nesten hva som helst, og i denne oppskriften har jeg valgt å bruke løk, fetaost, vegetarf'ärse/kjøttdeig og deilige urter som får godgjøre seg i litt fløte
paprika (tyrkerne har til ogmed en egen type som brukes til nettopp dette, litt mindre ogmed mye tynnere vegger enn paprikaene vi er vant til i Norge), squash, aubergine, tomat, løk – ja, som det så ofte er er det bare fantasien som setter grenser
(steketid kan variere litt fra ovn til ovn, så følg med. Jeg er nominert til en food blogger awards. med aluminiumsfolie mot slutten av steketiden om du synes den får for mye farge)
Mange forbinder nok fyltetomatermed varmebehandla tomater som er fylt og gratinert med ost på. Men desse er fylt med en frisk og krema blanding med masse sommersmak
Denne oppskriften er inspirert av en rett jeg fikk servert i Hellas en gang, den gangen var paprikaen fylt med ris (som også er veldig godt), men jeg fylte mine med quinoa i stedet, for det er både sunnere og mer mettende
Ha et lag med pølsebiter over og et lag med grønnsaksblandingen på toppen. Skjær opp mozzarella i mindre biter og legg litt mozzarellaost i bunnen inni paprikaen
Denne gangen fylte jeg de medmed mangold, har fåremelksost og et lite dryss brødsmuler. Noe av det beste jeg vet er å denge de skikkleig flate, og fylle de med alskens mulig godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.