Deretter ble det hengt til tørk på stabburet fram til det var ferdig i mai. Spekemat er en fellesbetegnelse for mat som er er konservert gjennom speking
Beregn 125- 150 g assortert spekemat pr person, litt mindre hvis du har et mettende tilbehør. 3-4 faste epler (eplemos med biter på glass kan også brukes, men sløyf da sukkeret
Mange serverer spekematpå nasjonaldagen og her kommer tips om et herlig tilbehør. Jeg bruker en hel, men husk at mengden må anpasses styrken på de du bruker
Jeg har ikke funnet noen regel for hvor påfatetspekematen skal ligge i forhold til ostene. Ost er flottest på rustikke fat, da kommer fargene veldig fint fram
Lykke servert på et fat. Alt du trenger er å skrelle søtpoteten ( eller vaske dem godt og beholde skallet på), skjære den i fine, noenlunde like, skiver
Da kan du prøve deg på julewraps med spekemat og potetsalat. Eller noen venner innom på førjulskvelds. Fenalår i skiver (eller annet spekepålegg som du liker)
Her i Spania er oliven selvskrevenFlatbrød eller et godt brød og rømmeLegg spekematen pent opp på et stort fat eller på tallerkener, legg på litt frukt som pynt, dessuten smaker den søte frukten aldeles nydelig til spekemat, både frisk frukt og tørket frukt er godt, det er kanskje litt unorskt, men prøv, det passer veldig bra sammen
Grøt og spekemat er et must på Sankthans. På et tidspunkt kommer du til å tenke at det ikke går, at det blir katastrofe, men plutselig får du en smoooth grøtmasse og kan glede deg over at et par minutt intens visping er over
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.