Heisann. , da er det en ny uke – heldigvis litt bedre vær i dag enn i helgen. I går lagde jeg Souvlaki, kan ikke huske sist jeg hadde det, men gresk mat er jo så utrolig godt
Ingenting varmer så godt som en skikkelig kjøttgryte. Først varmer det i mange timer på kjøkkenet, og den gode lukta får rikelig med tid til å spre seg i huset
En av de ingrediensene som for meg bringer mest assosiasjoner til gresk mat er lammekjøtt. Det er ikke bare lammekjøtt som er mye brukt i Hellas, siden Hellas består av mange øyer er også fisk en mye brukt ingrediens i tillegg til både kylling og svin
Jeg elsker Hellas. Helt siden jeg var liten har jeg lengtet etter å bade i det silkemyke havet, etter å kjenne den deilige følelsen av å spise ute om kvelden, iført kun solkjole og sandaler uten å fryse… jeg har drømt om blinkende neonlys, paraply-drinker, snorkling og brosteinsbelagte gater i søte, små byer der gamle menn sitter på sin lokale kafenion hver ettermiddag og spiller Tavli
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Det har vært en lang sabbat for matpreik. Men nå er den saft suse meg tilbake. Med de samme sylskarpe meningene og de samme lavkvalitets usminkede men ekspresjonistiske bildene
Storesøster svarer som regel pølser, om jeg spør hva hun vil ha til middag. Mannen min spiser ikke potetmos og jeg er ikke så glad i pølse i brød/lomper
Graviditet Hverdag Oppskrifter Tanker Opp og nedturer -
Denne retten er nok basert på den greske retten, men med en liten vri. ). Souvlaki. Pitabrød Svinekjøtt Hvitløk Chili Salt Pepper Tzatziki Kinakål Tomater Rødløk Oregano Sitron Smør eller olje til steking
Graviditet Hverdag Oppskrifter Tanker Opp og nedturer -
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.