Form til boller med hjelp av en teskje/barneskje dyppet i kaldt vann. 100 g smør 2,5 dl melk 2 stk egg 2 ss sukker 0,25 ts salt 1 ts kardemomme 400 g hvetemel Slik gjør du detMelboller. Glatt til røren med en slikkepott, dekk med litt plast og la røren svelle 10-15 min
Del hummeren langs ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover. Knekk klørne med en nøtteknekker og ta ut kjøttet, legg det i hummeren
I Norge er man nok mest vant til melboller, som jeg ikke er så veldig glad i, men disse dumplingsene servert i en deilig bifggryte derimot var helt fantastisk
Nå har jeg kommet opp med en allergi- og diettvennlig variant, så nå går kleppmelka ned på høykant. Serveres med kanel og søtt for en velsmakende kvelds
Lag melboller ved å blande sammen alle ingrediensene i en medium stor bolle, bruk gjerne en gaffel. Bruk en stor gryte, og kok opp kyllingbuljongen sammen med smør, vann og alt kydderet
Servert med gode grønnsaker og en helt fantastisk saus blir det ett godt og sunt måltid. Stek svinefileten, krydret med salt og pepper raskt rundt det hele i en varm stekepanne, med litt olje og smør
Jeg brukte salt med liqurisk krydder og klassisk olivenolje fra Matbazaren. Les mer om salt med liqurisk krydder herLes mer om klassisk olivenolje her Ser kanskje ikke så innbydende ut, men lover deg - smaker digg
På flatbygda i Hedmark er det mange, som spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og meierismør til formiddagsmat på juleaften og restene blir brukt i desserten
Julesylta er håndlaget og med vilje skjært i tykkere skiver, enn hva som er vanlig for. Juleproduktene blir produsert hos Grilstad i Brumunddal, men med basis i Løitens filosofi hvor smak, kvalitet og konsistens skal gi en saftig opplevelse for smaksløkene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.