Tilsett væsken i det tørre og bland deigen godt enten i en kjøkkenmaskin eller med hendene. Smør litt olivenolje over deigen og sett til heving under et kjøkkenhåndkle i ca 1 time eller til den har doblet i størrelsen. Pensle med egg eller olje og ha over ønsket pizzakrydder Stekes på 200 grader i 20-25 minutter Server med ketchup, rømmedipp eller slik jeg liker det best, med majones på
Ha en dæsj med vaniljekrem (eller annet fyll) i midten av bollen, og pakk deigen rundt. ) Marshmallows eller annet godteri er perfekt til barnebursdag Syltetøy eller rørte bær
Server med melisdryss eller ostekrem på toppen. (eller ostekrem, se tips). Nydelig sommerbakst. Jeg bruker her fransk hvetedeig, der mykt smør eltes inn i deigen
Snurr dem og så lag en knute. Rør gjæren ut i væsken eller ha tørrgjær i melet. Lager du kringler eller større hvetekaker, må du sannsynligvis enda litt ned i temperatur til 210°C, fordi kaken da trenger lenge steketid for å bli gjennomstekt
Du, så gøy det var å lage disse. Ser det ikke sånn ut, kanskje. Du må prøve. Disse er fylt med makronfyll/mandelfyll, men de kan også fylles med tykt syltetøy, f
Denne deigen er en fin grunndeig til søt gjærbakst, og kan bakes ut som kanelsnurrer, boller med eller uten rosiner, skolebrød, julekakeboller med rosiner og sukat, og kringle
I. n. l. e. g. t. i. h. o. d. r. s. p. k. B. v. a. f. ø. u. b. j. c. 2. 0. 8. ,. m. æ. D. å. M. O. y. J. K. (. ). F. w. N. U. H. 6. 3. 5. 4. x. 1. V. /. 7. C. R. T. S. %. –. ♥ l. d l
Plasser boller i forberedt kakeformen og dekk med en plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle. La heve på et lunt sted i 40 minutter, eller til dobbel størrelse og deretter bake 20-25 minutter, eller til toppene er gylden brune
Lagre oppskrift Skriv ut Ingredienser 60 g smeltet smør 80 g kesam 1 pakke tørrgjær 2 dl fingervarm melk 2 ss fibersirup (eller honning) 80 g sukrin gold 2 ts kardemomme 50 g mandelmel 50 g rugmel Ca 180 - 200 g speltmel. eks smør og ost, syltetøy, eller sjokoladepålegg 60 g smeltet smør 80 g kesam 1 pakke tørrgjær 2 dl fingervarm melk 2 ss fibersirup (eller honning) 80 g sukrin gold 2 ts kardemomme 50 g mandelmel 50 g rugmel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.