5 kg fersk skrei i skiver 300 g lever av skrei 0. 5 kg rogn av skrei (2 små er bedre enn en stor) 1 stk finkuttet sjalottløk salt eplesidereddik grovkvernet svart pepper Smørsaus 1. 5 dl matfløte 100 g usaltet smør 2 ss finhakket persille, kjørvel eller estragon saften av ¼ sitron salt og pepper Send handleliste på e-post
Her er min oppskrift på flyndreruller ogsmørsausmedreker. Nå vil nok denne oppskriften fungere med annen hvit fisk enn flyndre også, men det er flyndre jeg har brukt her i denne oppskriften
Hvis du serverer rødvin til skrei bør du velge en vin med snille tanniner, bra syre og frisk frukt. Du kan også bruke skrei i skiver og la de trekke i vann ( se tips legger ned på siden)
Server med en god salat og litt godt lavkarbobrød. Smak til med salt. Kok fløte, dill og hvitløk i en bredbunnet panne til fløten tykner litt - jeg bruker en teflonbelagt stekepanne
En fryd for øyet og en fryd for ganen er denne asia-inspirerte salaten. Vi spiste denne salaten sammen med focaccia, men toast eller baguett passer godt til salaten
Mild skrei sammen med en smaksrik gulrotpuré og chorizo er sannelig en søndagsmiddag verdig. Det er ett eller annet av torskens …usmak som ikke er tilstede i skreienog faktisk gjør den ganske så spiselig
En morsom vri på rekerog pasta, en utrolig velsmakende saus med grovhakkede tomater og masse krydderurter, rekene må bare så vidt røre stekepannen, ellers blir de seige og lite gode
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.