Prøv deg fram. Vi tilbrakte påsken på hytta vår på Blefjell, og uten innlagt vann og strøm var det greit å ha med en kake som hverken ble tørr eller muggen
Dette er en gammel favoritt hentet fra min mormors kokebok ,sirlig nedskrevet med snirklete nesten uleselig håndskrift, blir det noe nesten hellig over å bake disse
Nok en oppskrift fra min gode kakebake-ekspert-kollega. Denne kaken hadde jeg tenkt på å bake ganske så lenge, uten helt å finne tid og anledning, så både natron og sirup sto pent i skapet og ventet da solen gjemte seg i går morges
Denne sirupskaka er seig og god, og passer perfekt til helgekosen. ) Oppskrifta har jeg fått av min kjære svigermor og har blitt hyppig brukt etter det
Finn fram ei skei og eit glas med kaldt vatn. Finn fram ei kjøkkenmaskin med roterande kniv. Far min – og tusenvis av andre nordmenn – vaks opp på sild og poteter
Gni ut dei kokte eggeplommene og bland dei med dei rå. Tilsett sukker og visp god. Bland vekselvis i romtemperert smør og mjøl til du har ein smidig deig
Er vi heldige, kan vi stå i kortbukser framfor grillen med heilt ferske myggstikk og sola i ansiktet og raskt og enkelt trylle fram ein middag basert på råvarer som er aller, aller best akkurat før sommaren potensilt skal vere på sitt beste
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.