Kokkens grove seikaker med hvitløk. Etter å ha hatt to biler på verksted og i tillegg måtte skifte vinterdekk på begge, var det på tide å se på om vi kunne lage litt rimeligere mat
"Oppskriften er min mors, dette er gode fiskekaker med rik og kraftig smak av sei, det er mat jeg er vant til fra barndommen" - sier Harald Osa til kokk Inge Johnsen i Norgesglasset
1. Bland salt, sukker og portvin. Legg fileten i blandingen, og la det modnes i to døgn i kjøleskap. 2. Når fileten er ferdig gravet tørkes den og skjæres i tynne fine skiver
Til ferskfisk brukes torsk, sei eller hyse. Brosme og uer er heller ikke å forakte. Fisken rundrenses, skjæres i fingertykke skiver og blodranden fjernes
Kamskjell (Pectinidae) er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. Denne familien skiller seg fra andre muslinger først og fremst ved at hengselen med ligament og lukkemuskelen mellom skalldelene er betydelig større
SMAKEN BRINGER MEG TILBAKE TIL BARNDOMMENS RIKE. Nå er det jo mange ting som gjør det, flere og flere jo eldre jeg blir, men fiskekaker er det allikevel noe spesielt med
For noen uker siden gjorde idErik og jeg en filmjobb på Universitetet i Nordland. Mens vi pauset i kantina kom en gammel skolevenninne bort og så liksomstrengt på meg
For mange år siden, som journalist i Nordlands Framtid, fikk jeg oppdraget med å finne ut hva bodøfolk mente var "de sju slagene" som måtte bakes til jul
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.