En hver sørøst asiat kan vel med hånden på hjertet si at de er oppvokst på friedrice. Hadde man ris til overs, laget man gjerne denne retten istedenfor å kaste risen
Ha litt olje i en stor wok eller stekepanne og varm den opp til middels/ høy varme. Stekt ris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne
Noe av det jeg er aller mest glad i av mat som er rask å lage, er stekt ris. Det begynte med at jeg kjøpte mye stekt ris på restauranter da jeg var i tenårene, og etter hvert som årene har gått, så har jeg klart å få til en oppskrift som jeg synes er knallgod her hjemme og
Hvis du har rester igjen av ris fra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene
Ha i risen, rør litt rundt, legg på lokk og skru ned platen til laveste styrke. Når smøret er flytende har du i karri, persille, hvitløk og paprika og lar formen stå i ovnen til risen er ferdig kokt
Dette er en vanvittig smakfull basmatiris med indiske krydder. Den sterke gule fargen fra gurkemeie stråler opp enhver tallerken, mens krydderne kanel, nellikspirer, ingefær og kardemomme gir risen en varm og nydelig smak
Men bruker man matvett, og avkjøler kjapt for så å sette i kjøleskap/frys er det ikke noe problemer. Vel , jeg hadde rundt en halv porsjon ferdig kokt ris igjen etter middagen i går, og jeg ser ingen grunn til å kaste den risen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.