Jeg hadde kjøpt en familieribbe, altså en ribbe med både en kotelettdel og en tynnribbedel. En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted
) De fleste ovner steker forskjellig, men denne måten er klassisk og har en tradisjon for å bli bra. La ribba hvile før den serveres, da er den lettere å skjære opp også
Ribbefett, surkålog poteter, nyrørt tyttebær, mørkt øl og aquavitt (Gammel Oplands nykommer. Men i år ble den helt perfekt, og da deler jeg metoden gjerne med flere
Det kommer etter hvert mye mer om fermentert mat på bloggen, men for dere som synes dette er helt fremmed begynner jeg med surkål - utrolig enkel og kjempegod
Serveres med kokte poteter, surkål, valgfrie grønnsaker, sjysaus og rørte tyttebær. Jeg har fått gode tips fra kokken Arne Jermstad, og det var han som sa at jeg ikke må være redd for å prøve og feile med dampovn
Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.