100 g røkelaks. 100 g røkelaks. 2 ss pepperrotkrem. Rødløk. Fersk dill. Kutt laksen i 2,5 cm brede strimler. Legg en klatt med pepperrotkrem (se oppskrift) på enden av strimmelen
Røkelaks er populært som forrett eller som en lunsjrett, denne lille retten her smaker fantastisk godt på begge måter, med den nydelige eple/fennikelsalaten og den syrlige kremen på toppen
Har du røkelaks til overs etter koldtbordet. Da kan du prøve å lage ovnsbakt røkelaks til middag. Legg poteter, hvitløk rødløk, tomater, røkelaks og basilikum/dill lagvis i en ildfast form
Jeg hadde syltede rødbeter igjen fra jeg lagde det i august i fjor (se tidligere innlegg), jeg hadde sylteagursk i kjøleskapet, og valget var da enkelt, da tartar er en av mine favoritter
Nå skal det sies at jeg er ekstra glad i røkelaks så dette her er noe av det beste jeg vet, men det er ingen ting i veien for at du også vil elske denne sprø deilige skiven med laks og en himla god dressing
Det anbefales å røre tartaren sammen rett før den skal spises, så kjøttet ikke blir misfarget. Finhakk eller skrap kjøttet og bland godt sammen med de andre ingrediensene
Røkelakstartar. Röstipoteter med røkelaks. Røkelaks med nypoteter og pepperrot. 4 porsjoner2 skiver mørkt rugbrød4 skiver røkelaks100 gr sellerirot 1 ss dijonsennep ½ ss akasiehonning1 sjalottløk2 ss pepperrot (på tube)½ pk dill Baby leaf salat 1/2 sitron 1 ss olivenolje 1 ss smør
Røkelaks eller ørret er tingen og sammen med en herlig og smakfull pepperrotrømme blir retten komplett - enkelt og ikke minst lekkert dandert på nanbrød
Den norske røkelaksen er jo rene luksusmaten, rik på det gode fettet som vi trenger og med den milde varme smaken og den delikate konsistens, rene supermaten, ikke rart dette er populær mat i utlandet
8 litt tykke skiver røkelaks. Laks og spinat blir aldri feil, så skal du lage en forrett eller noe ekstra godt til lunsj eller kvelds er denne lille retten aldeles perfekt
Røkelaksen er tilberedt på den gode, gamle måten med salt, sukker, cognac og røking i eldhuset. røkelaks til så mange munner som skal mettes1 stor potet til hver eller flere mindresmøreplesaus
Legg salat på en tallerken og Salma tartar oppå salaten. Salma tartar1/4 kg Salma1/2 rødløk2 ss sitronsaftca 1/2 ts saltSkjær Salma i fine skiver og hakk fisken fin
Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så dette er en sikker vinner. 4 personer600 gr nypoteter400 gr skivet røkelaks1 sitron3 ss rødvinsvinager 2 ss kapersI bunt dill1 dl god olivenoljeHavsalt og grovmalt sort pepper
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.