Røkelaks er populært som forrett eller som en lunsjrett, denne lille retten her smaker fantastisk godt på begge måter, med den nydelige eple/fennikelsalaten og den syrlige kremen på toppen
Perfekt på travle dager for du lager sausen like raskt som det tar å koke pastaen. Røkelaks med pasta, sitron og rømme er en superlekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste
Nå skal det sies at jeg er ekstra glad i røkelaks så dette her er noe av det beste jeg vet, men det er ingen ting i veien for at du også vil elske denne sprø deilige skiven med laks og en himla god dressing
Legg til sideSkjær selleri i tynne strimler på en mandolin eller riv den grovt på et rivjernRør sammen sennep, honning, litt salt og olivenolje og tilsett selleristrimlene, finhakket charlottløk og pepperrot
Røkelaks eller ørret er tingen og sammen med en herlig og smakfull pepperrotrømme blir retten komplett - enkelt og ikke minst lekkert dandert på nanbrød
Den norske røkelaksen er jo rene luksusmaten, rik på det gode fettet som vi trenger og med den milde varme smaken og den delikate konsistens, rene supermaten, ikke rart dette er populær mat i utlandet
Jeg har laget en lunsjporsjon her, så skal du lage en forrett, er det lurt å ha en toast med litt salat under den kremede spinaten og legge laksen på toppen og en mye mindre porsjon både av laks og kremet spinat
Legg potet og lakseskiver på fatet, krydre med dill, legg eple/løksalaten oppå laksen. Tilsett olje til du får en fin konsistens på dressingen, smak til med honning eller sukker
Røkelaksen er tilberedt på den gode, gamle måten med salt, sukker, cognac og røking i eldhuset. Fremgangsmåten går jeg ikke inn på her - noen hemmeligheter skal man jo ha
Slike lefseruller egner seg godt sammen med andre småretter på et tapasbord, nydelig som en forrett og som her, et lite kveldsmåltid sammen med et glass øl
Utrolig god røkelaks. Veldig god fingermat på et tapasbord, koldtbord, til kveldskos eller å servere om du venter gjester og har lyst å ha noe lett å spise på
Stek på middels varme med lokk til gjennomstekt. Legg påpålegg og rull sammen. Pålegg 2 salatblader 50 g røkelaks 1 ss gresk yoghurt 1-2 ts søtsterk sennep
Dette er minner og inspirasjon fra turen til Danmark tidligere i sommer, der blir denne salaten ofte servert til "morgenmad", eller til frokost, den ligner litt på vår vanlige rekesalat, men den er rikere på smak, og jeg synes den er mye bedre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.