Jeg har lenge gått og hatt lyst på gulrotsuppeog etter noen søk på nettet ble jeg enig med meg selv om å lage en kremet gulrotsuppe med kokosmelk og karri
Det er ikke lenge siden jeg delte en oppskrift på gulrotsuppe, og nå kommer en fornyet versjon. Den forrige er tilsatt appelsin som gir et utrolig friskt preg, og passer kanskje best som en forrett
Høst = suppesesong, så nå er det bare å tenne stearinlysene, høre på vinden og regnet som pisker mot ruta og nyte en stor skål med fyldig og varmende gulrotsuppe
Denne går også relativt kjapt å lage. Begynn med å raspe gulrøtter, finhakke løk,hvitløk og chili. Tilsett så grønnsaksfond og vann og la dette koke i noen minutter til gulrøttene er møre
den er søt og mild på grunn av gulrot og appelsin, men samtidig så gir den et spark bak i ganen på grunn av chilien og den tar deg kanskje en tur til Asia siden den inneholder ingefær å koriander
Rødbet har i rå tilstand en ganske bitter smak, men når du baker den i ovnen blir den saftig og søt. Skrell og skjær rødbeten i båter og bak den i ovnen
Hakk løk, fenikkel, ingefær, hvitløk i middels store biter, og gulrøttene i litt mindre biter. Imens grønnsakene koker kan du begynne med torsken og spekeskinken
Jeg antok det var mye jobb, stress og noe veldig avansert. Supper er rett og slett genial mat. Pulversuppe eller hjemmelaget, og begge lagene laget soppsuppe
Noen små forandringer har den gått gjennom i vinter, blant annet har den fått selskap av limejuice som jeg syns gir en fin og syrlig smak til de søte grønnsakene
Gulrotsuppe blir aldri kjedelig, og nå som det begynner å bli høst, er dette den perfekte middagen. Krøll deg under teppet og nyt denne deilige suppen som har en sterk touch av ingefær og chili
Ta i mot høsten med åpne armer med en deilig og kremete gulrotsuppe med chilli og linser. Den er litt spicy så man for en god og varm følelse nå som kulden snikker seg innpå
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.