Som tidligere nevnt er plommesesongen her og norske plommer er både å finnei hagen og butikken. Da bevarer du plommen utover høsten og kan servere den til dessert sammen med en kule is en dag du måtte ønske
Det er sesong for plommer og mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. Fredagstapasen er tilbake ,vet det er noen av dere som har savnet den
e plommer. Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes. Plommechutney smaker himmelsktil en godt moden Brie, tilviltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun
Det nærmer seg høst og hva passer vel da bedre enn å ta utgangspunkt iplommer. Sviddå og resten av familien får fra tidtil annen lyst på noe ordentlig søtt og godt
Nå er det norske plommeributikken, da gjelder det å benytte anledningentil å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutney og plommedessert
Jeg har fått tak inydeligeplommer fra Oppistua Øye i Surnadal. Plommesyltetøy er enkelt å lage, prøv denne gode oppskrifta som jeg har i Furkunnjmatboka, Enkelt og Ekte
Hadde lyst på rask og lun kveldskos i går. pk) og kjøpte også vaniljesaus uten sukker der. Vanligvis lager jeg vaniljesausen selv, men akkurat i dag ble det den enkle kjøpevarianten
Da var det et stort behov for oppbevaringmetoder som gjorde mat holdbart over lenger tid. Tilhermetisering er det fint og bruke gode, gamle Norgesglass eller andre glass med lokk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.