Ellen kom hjem til oss i forrige uke med plommer, og de ble til deilig plomme syltetøy. Så pass på å kjøp inn norske plommer når det er i sesong, sesongen er kort
Som tidligere nevnt er plommesesongen her og norske plommer er både å finne i hagen og butikken. En god ting man kan gjøre med plommer dersom man har tilgang, er sylting
De var litt for harde til at de kunne spises, så da ble det hermetiserte pærer. Her om dagen kom svigers med en pose pærer som hadde blåst ned fra treet
Det er sesong for plommer og mange lurer på hva de skal finne på med alle plommene de har. En klassisk spansk forrett er jo serrano skinke og melon, men jeg har byttet ut melonen med plommer og det resulterte i en særdeles velsmakende tapas
e plommer. 2 kilo søte plommer. Det som ikke kan fryses eller tørkes, kan selvsagt syltes. Plommechutney smaker himmelsk til en godt moden Brie, til viltmat, svinekjøtt for ikke å snakke om både til and og kalkun
Det nærmer seg høst og hva passer vel da bedre enn å ta utgangspunkt i plommer. 12 plommer, 150 gram sukker, 150 gram vann, 1 stk vaniljestang, 1 stk hel anis, en god klype safran. Relatert 12 plommer
Hadde både plommer og epler som måtte brukes,så da ble det denne pudding-pai-ich lignede saken. Legg på vekta , så tar du plommer som du tar ut steinen av, og deler i biter og har sammen med eplene
Nå er det norske plommer i butikken, da gjelder det å benytte anledningen til å tilberede noen deikatesser av denne fine råvaren, som plommesyltetøy, plommechutney og plommedessert
Jeg har fått tak i nydelige plommer fra Oppistua Øye i Surnadal. Gode, søte, purpurrøde plommer som vi har spist bare sånn naturell og selvfølgelig testa litt forskjellige oppskrifter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.