Men nå er våren her og det betyr at grønnsaksposen begynner å by på litt andre ting. På vinterstid er det ikke veldig mye norske grønnsaker å få tak i, så da blir det mye rotgrønnsaker og rødbeter, men jeg er uansett fornøyd med å få kortreist mat uansett om det er litt mindre variert på vinteren
I dag er det stadig flere som reagerer negativt på mat med høyt gluteninnhold. Den enkleste måten å få i seg denne godsaken på er kanskje og spise den som gryn med melk på, eller som grøt
Hell på nok rismelk til at det dekker såvidt. Litt bær på toppen kan være godt. Da har du havregrynene i en liten kjele, presser oppi litt sitronsaft (ca 1 ss) og heller på vann så det dekker grynene godt
Påskeferien ga mange gode opplevelser på matfatet. Der får de selskap av fisk fra nord, nypoteter og dill, og sammen utgjør de en lett og lekker vårrett
Vi har også gleden av å se dyr og innsektsliv når vi holder på å hagen. Mat som ikke er sprøytet eller behandlet, men som helt naturlig titter frem hos oss til vår store glede
På menyen sto helstekt kalkunfilet, fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og peppersaus. I år feiret vi nyttårsaften hjemme sammen med barna, Maria, Stian og Markus
Ønsket om større hage og mulighet til å dyrke egne salater og grønnsaker blir ikke akkurat mindre av Vibekes fantastiske bilder, men på grunn av plassmangel og lite forarbeid har vi gått for "light"versjonen på verandaen i år
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.