Jeg skammer meg litt over å måtte innrømme at jeg aldri har laget tomatsuppe helt fra bunnen av før. INGREDIENSER OSTESTENGERBrød med god, sprø skorpeFrisk timian 30 g parmesan eller cheddarWorchestersauceOlivenolje Forvarm ovnen på 180°C
Skrell og skjær poteter og grønnsaker i skiver. Bruker du nypoteter så la de få beholde skallet på. Kok opp vannet og legg i poteter, nepe, gulrot og sukkererter
Kristine fra Kriweb. Jeg kommer fra Kvæfjord (en kommune i Troms), så jeg er stolt av den kaken. En kake jeg ikke har prøvd å lage selv, men som mange skryter av, er «Fedons franske sjokoladekake»
Finn fram ei steikepanne med høge kantar eller ei vid gryte. Heime på Vestlandet – og andre geitevenlege stader i landet – er det stor stas kvar gong nye killingar kjem til verda
Ta kjelen av varmen og tilsett krabbekjøttet fra skjellet, rør til det blir en tykk saus. Ta kjelen av varmen og tilsett krabbekjøtt fra klørne, hakket persille, sitronsaft og litt salt
Gjør deg klar for en fransk klassiker, som er verdt sin lange koketid. Boeuf Bourguignon er en klassik fransk slow cook oksegryte, som er laget med kjærlighet og smaker ditto
Min kone kommer fra Stavanger, og vi har ofte diskutert hvor det beste lammet kommer fra. Heldigvis kan jeg vise til målinger og konkurranser hvor Lyngen-lammet fra Troms troner suverent på topp
En glemt skatt fra havgapet ved kysten i Trøndelag. Her ute er ikke værgudene nådige når de slår seg løs, været veksler fort i vinterhalvåret fra havblikk og varmegrader til bitende stormer med orkan i kastene og temperaturer tilsvarende 40 minus
Og tilbehøret kommer også fra de "dype skoger". På årets Matstreif besøkte vi "Mat fra Troms". Der fant vi god mat fra spennende småprodusenter langt nord i landet
Når du skal tilberede juletapas til familie eller venner, så kan du gjerne ta et utgangspunkt i de matvarene du har i kjøleskapet i førjulstida og jula
Kveita har vært en av våre mest edle fiskeslag helt tilbake til steinalderen, dette kan vi lese ut fra helleristningen på kysten av Trøndelag, Nordland og Troms
ris, blomkålris, ostechips, ostestenger, raspet ost, focaccia. Lag gjerne flere porsjoner og frys ned. Den tar 3-4 timer å lage, men det er vel verdt det
Et kurshefte fylt med gode oppskrifter og bilder av matglade barn. Kurshefte som skal brukes i forbindelse med aksjonen Sunn Matglede, Norges Bygdekvinnelags satsing for 2014, er klart til bruk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.