Rens gresskaret og skjær det i terninger.
Skjær løken i skiver.
Ha olivenolje i en stor kjele. Tilsett løken og stek til den blir blank.
Tilsett oksesteken i den samme kjelen. Brun den godt på alle sider.
Hell over rødvinen. La den koke inn.
Tilsett gresskarterningene.
Hell over grønnsakskraften.
Tilsett rosmarinen.
La det hele koke i ca 2-3 timer med lokk.
Ta ut kjøttet og legg den på et skærebrett.
Mos gresskarsausen med en stavmikser til en jevn saus.
Skjær opp kjøttet i tynne skiver og legg de på et fat. Hell over noe av gresskarsausen rundt kjøttet. Ta resten av sausen i et sausenebb.
Saftig, mør oksestek med saus og poteter. Perfekt søndagsmiddag. En oksestek, surret. Dersom du skal lage sausen selv, har du sikkert tenkt å bruke stekeskyen fra oksesteken
En klassiskoksestek er fremdeles ønsket tilsøndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange. Den har fulgt oss i mange generasjoner og det håper jeg den kommer til å fortsette og gjøre
Man skal unne seg noe godt innimellom. Noen anledninger fortjener det lille ekstra. Biffkjøtt fra rasen Black Angus er kjent for sin gode smak, finemarmorering og mørhet
Det er vel egentligikkeslik at tilbehørettil denne oksesteken var så utroligspesielt. Men det var nok littuvanlig, og dessuten var mangfoldet av fremtredende egenskaper ved retten for stort til at det lot seg sammenfatte i noen god tittel
Til og med HenrikIbsens hadde et forhold tiloksesteken. Copyright. Hvor ble oksesteken av. Det er oksesteken som ligger på det fatet fru Stockmann rekker tilBilling, som kom for sent tilmåltidet, og dermed må ta til takke med kald mat
Gresskarsaustilspaghetti. Som veganer og matblogger må man være littkreativimatveien og en i utgangspunktet enkel pastarett kan gjøres riktig så spennende og smakfull med noen smarte triks
Langtidsstekt, mør oksestek med peppersaus og fløtegratinerte poteter. Her kommer et godt forslag på en førjulsmiddag eller romjulsmiddag – saftig, timianmarinertsvinestek med sprø svor
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.