Disse potetene er grovmost og rørt inn med finhakket hvitløk, vårløk og persille. Kok potetene med skallet på til de begynner å sprekke eller til de er lett å knuse med en gaffel
Legg dette lagvis i en ildfast form eller en gryte, start med potetene og ha så løk og hvitløk over. Finhakk løk og hvitløk og skjær potetene i tynne skiver
Krydre med nykvernet salt og pepper, og dryss gjerne litt revet persille over. Det meste av næringsstoffene sitter i skallet, derfor liker jeg å ovnsbake små potetermed skallet på
I tillegg bruker jeg alltid bacon som er røkt på tradisjonelt vis og ikke bare sprayet med røyksmak. Min variant av bakte bønner har imidlertid ingenting med Boston å gjøre, annet enn måten å tilberede den på
Og mest fordi jeg er ferdig med kaunikofta (mangler å sy på knapper), og ikke har fått garnet jeg har bestilt for å få gjort ferdig nancykofta jeg holder på med enda, og har strikket opp garnet jeg hadde kjøpt til ørevarmerene er jeg i gang med kjøkkenkluter igjen
Og om ikke det hjelper skal jeg lage dobbelbakte poteter. Kaffetrakteren som sto først opp, vinden som hvisker til trærne utenfor, sjøen som fortsatt ligger stille og sover, gjengen med gutter som koser seg i stua og datteren min som lekes med av en ivrig kusine
Deilige stekte potetermed sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis. Skjær poteter i båter, tilsett det du vil av krydder og andre grønnsaker, og bak i ovnen til alt er sprøtt og gjennomstekt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.