Deilig smaksopplevelse for oss begge to, men hvem liker ikke nybaktbrød til frokost. Igår kveld var jeg på besøk til en venninne, og hun delte gladelig av en brødoppskrift hun hadde funnet (takk til deg Nina)
Eitt av mine nye mål for året er å bake meir brød. Eg såg Matlyst på NRK for litt sidan kor kokken Bodil Nordjore fortalte at vi ikkje måtte kjøpe brød som var tilsatt kveitgluten
Å bake sitt eget vellykkede glutenfrie brød skaper ikke bare glede når man SER resultatet, men smaken, den sprø skorpen og den luftige innmaten er ubetalelig
Hjemmebakt brød er å blir tusen ganger bedre enn det du kjøper på butikken. Men jeg skal innrømme at jeg har prøvet og feilet noen ganger før jeg fikk til et saftig brød, med god skorpe
Enkelt eltefritt brød med bygg. Ikke fullt så godt som grovbrødet, men grovere enn mange basisbrød. I henhold til Brødskala-kalkulatoren til Opplysningskontoret for brød og korn ender du opp med et halvgrovt brød med denne melblandingen
Søtpotet brød. Og hva med å varte opp med søtpotet-brød på lørdags- eller søndagfrokosten. Men i dag var tydeligvis dagen, for nå har jeg en god haug med søtpotet-brød i fryseren
så kjekt å kunne sende med barna hjemmelaget brød. del den i 2, elt den godt å form den til avlange brød. legg brødene i smurte 2 liters former dekk formene med ett klede å sett dem lunt i 35-40minutter når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. stek brødene på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter å avkjøl på rist
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.