gelè, eggedosis og piska kremfløyte. og kva 16 mai lagar eg eggedosis og gelè. I morgå 17 mai brukar eg skei og legg lagvis. Når det passar inn i 17 maiprogrammet kjem små og store og vil smake desserten
Kjøttkaker med poteter og deilig brun saus. Når jeg bodde i Indonesia var det en restaurant på Bali hvor man kunne kjøpe dette, og det var virkelig min redning når jeg savnet hjem som verst
Det moderne ved den er at eg serverer den med ein plommechutney i staden for det klassiske tyttebærsyltetøyet, og at eg smakset sausen med blåmuggost i staden for meir tradisjonelle ingrediensar
Jeg har også lyst å lære dette videre til mine barn når de blir store nok til det. Norge har en lang tradisjon for lefsebaking og det finnes utallige typer lefser rundt om i landet
Hun har laget en litt mer moderne versjon av hutspot, og serverte den med kjøttboller svøpt i bacon. Hollandsk hutspot er egentlig en rett av kokte poteter, kokte gulrøtter og masse løk som blir stampet sammen som en mos og serveres til feks fiskekaker, pølser ol
Til søndagens middag har jeg også valgt å lage Nobu’s New Style Sashimi av laks. Dette er en deilig variant til tradisjonell sashimi, og er en av mine favoritter
Men tradisjonsmat har virkelig kommet til heder og verdighet igjen, noe jeg synes er flott. Jeg er ikke så glad i å bruke kokebøker så jeg lette på nettet for å finne oppskrifter, ogogså der var det nok å velge mellom
Snu den opp ned på en tallerken og fjern bakepapirer i bunnen og legg den opp på et kakefat. Det er også godt med hakkede mandler på toppen, hvis du liker det
Viltkjøttet har kommet i butikkene og tiden er inne for viltgryte. Fres kjøttet (og evt. Ha den finhakkede charlottløken, hvitløken og timianen i gryta med litt smør
Bli med og bring de gode juletradisjonene videre. Oppdraget er å lage kakene og gi tilbakemelding på hva jeg synes om oppskriftene og eventuelt gi tips og triks om hva som kan endres i oppskriften for å gjøre den enda bedre
Trenger lang tilberedning, men når kjøttet endelig har kokt ferdig er det mørt og godt. Svineknoker er billig og god tradisjonsrik mat, den blir ofte bruk i ertesupper, den er kjempegod i lapskaus og blir brukt som tilbehør til komle
Vi bad familie og venner om å ta med kaker og frukt til dessert, men stod for kaffen selv. Skal du som vi arrangere stor dåp og ikke vet hva du skal lage
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.