Ingenting smaker så godt i høstvær som en fyldig og god viltgryte. Denne lagde jeg ferdig kvelden før vi skulle ha den så jeg var sikker på den fikk koke godt inn og kjøttet ble mørt og deilig
Brun kjøttet i en panne med smør og ha over i en gryte, gjerne i jern, som tåler å stå i ovnen. Hell vinen i pannen og kok ut ved å skrape løs alt som har festet seg i bunnen av pannen med en tresleiv
Ha kjøttet over i ei gryte eller ei traktørpanne etterhvert som det blir ferdig. Litt tyttebærsyltetøy eller syrlig bærgele og rømme er godt som tilbehør
Smakene er de samme som i en vanlig viltgryte, men denne får du helt uten kjøtt og meieriprodukter. Serveres med nydelige ovnsbakte rosmarinpoteter, som er så gode at de kan utgjøre et helt måltid i seg selv
Viltgrytesom kan lages av hva det måtte være av viltkjøtt man har tilgang på. Brun kjøttet med smør i en stekepanne og flytt over i en gryte (12") etterhvert som det blir ferdig. For de som bruker Dutch Oven ute, så er det ca 8 briketter under og 14 briketter på lokket for langsom putring
En himmelsk smakfull middag somviltgryte slår aldri feil. Viltgryte 4 porsjoner. Viltsmaken og god hjemmelaget potetmos med godt tilbehør, ja da er middagen komplett
Viltgrytesom kan lages av hva det måtte være av viltkjøtt man har tilgang på. Brun kjøttet med smør i en stekepanne og flytt over i en gryte (12") etterhvert som det blir ferdig. For de som bruker Dutch Oven ute, så er det ca 8 briketter under og 14 briketter på lokket for langsom putring
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.