Legg boksen (innholdet) med tørkede erter i vann over natten. Før du serverer stuingen, varmer du den og har i en god klatt smør, en teksje karri, og to teskjeer sukker
Derfor kjøpte jeg meg et lite stykke medlutefisk for å få en smak av julen. Jeg har etter hvert lært meg til å like lutefisk, men det var først i voksen alder
Lutefisken serveres med tilbehør som poteter, bacon, ertestuingog flatbrød. Det er tørket torsk eller annen hvit fisk som er bløtet i vann, lutet og tørket med salt
Det vanligste hos mange er lutefiskmed poteter, gulrøtter, ertestuingog baconfett. Som tilbehør kan du prøve Gulløye, ringerikspoteter eller mandelpoteter, baconfett med sprøstekt bacon, ertestuingog tørrsennepp utrørt i fettet
Klassisk lutefiskmed ertepurè og bacon smaker aller best synes jeg. Lutefisken får du kjøpt hos Son Brygge, men er kun i begrenset parti så vær rask med bestilling eller innkjøp
Nå har vi hatt vår gode venn Sonja på besøk som har laget lutefisk sammen med meg. I tillegg merket «ekspertpanelet» at fisken var fastere enn i vanlig ovn, og ville absolutt anbefale dampovn når en lager lutefisk
Lutefisk serveres med de beste potene du kan finne, bacon og erterstuing. En time før fisken skal i ovnen, legger jeg den i ovnskuffen og strør over godt med salt
Jeg vokste opp medLutefisk på lefse og Mjølkegryn til som middag på Juleaften. Kanskje du sitter med noen smarte ideer som løfter lutefiskretten til nye høyder
Den gangen spiste man mat som bare var uspiselig og ikke forgiftet, og fisken ble antakelig dermed vasket grundig i rent vann for å få bort den verste sotmengden
Lutefiskmedertestuingog bacon. Den serveres med saltet smør og er høyt verdsatt, selv av konger. Dagens måte å lute på, her med klippfisk istedenfor stokkfisk
Hun fikk av meg oppgave å lage lutefiskmed brunost, lefse og sirup. hadde lenge store problemer med å spise lutefisk, da jeg syntes det så utrolig lite lekkert ut
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.