Klassisklutefiskmed ertepurè og bacon smaker aller best synes jeg. Mitt håndplukkede og vakre testpanel, Mamma og Bonuspappa Tore, var veldig fornøyd medlutefisken og tilbehøret
Server med mandelpoteter eller Ringerikspotet. Beregn 700 g lutefisk pr personDen saltes 1 time før steking, bruk 1ss salt pr kg, legg skinnsiden ned i langpanna, ikke skyll av saltet før den stekes. Lag ertepure av 400 g fryste grønne erter, kokes i litt vann med 1 grønnsakbuljong og 1 ss smørMos med stavmikser og tilsett 2 ss ricottaost, saften av 1/2 sitron,og smak til med salt/pepperLag becamelsaus, (hvit saus)3 ss smør smeltes og bland inn 3 ss hvetmel, og spe med melk til passe sausTilsett 3 ss sennep, 1 ts revet muskatnøtt, salt/pepper etter smak 700 g lutefisk pr person
Prøv den sammen med kalkunen til nyttårsaften eller ved siden av den kokte juleskinken i år. Waldorfsalat er nok noe mange kjenner til og kan betegnes som en av de klassiske salatene man serverer til koldtbord her i Norge
Lutefisken serveres med tilbehør som poteter, bacon, ertestuing og flatbrød. Det er tørket torsk eller annen hvit fisk som er bløtet i vann, lutet og tørket med salt
Knus anisfrøene i en morter sammen med oregano. Smak til med sukker, hvitvinseddik, salt og pepper. I en ildfast form, legg ett lag med squash og aubergine
Måtte jeg velge mitt siste måltid tror jeg at det måtte bli løksuppe, eller kanskje en nydelig aspargessuppe, eller kanskje råmelkspudding, eller en perfekt risotto med et lass parmesan
Vi skal ha tapas i helgen og da smaker det veldig godt medklassisk sangria til. Jeg lager min sangria med «kryddret rom», dette gjør den ekstra god på smak
For i dag går jeg litt bort fra min inspirasjon litt lenger sør og gir dere min basisoppskrift på klassisk potetsalat, slik jeg har lagd den i flere år
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.