Ingenting varmer så godt som en skikkelig kjøttgryte. Først varmer det i mange timer på kjøkkenet, og den gode lukta får rikelig med tid til å spre seg i huset
Men samtidig akkurat sparsomt nok til at den ikke tar over fra den gode smaken av lammekjøtt, og ikke mer spicy enn at enhver mormor fint kan spise den
Dette er også en rett du kan lage av restene fra lammesteken. Lammegryte med karri. Lammegryten eller tagine lages tradisjonelt i en leirgryte så har du den gamle fra 80-tallet stående er dette en perfekt anledning til å ta den frem
Mat som lager seg selv er ikke noe nytt på denne bloggen, men denne gangen hadde jeg tenkt å gi deg treningsprogrammet du rekker å ta på stuegulvet mens godsakene putrer i gryta
Dette er en nydelig og smakfull lammegryte som er enkel å lage. Posted by Torill Anita. Tweet. Du kan du bruke det kjøttet du vil, lammelår eller lammebog for eksempel
En deilig lammegryte som varmer kroppen godt i høstkulda. Lammegryte med kikerter og erter – 4 pers. Den må kokes en stund for at den skal bli mør, men det er verd ventetiden
Skjær kjøtt, løk, gulrot og sellerirot i terninger. Finhakk hvitløken. Brun kjøttet i en jerngryte i olivenolje, tilsett løken og la den frese med til den er blank og fin
lammegryte 1,2 kg lammesmåsteik eller fårikålkjøtt. Grytemat er god mat. Ofte er selve retten enkel i seg selv, men man trenger litt tid til å observere at den “lager seg selv”
Leste Trines matblogg sin oppskrift på marokkansk lammegryte i lunsjpausen på jobb, men fikk så dårlig tid mellom jobb og korøvelse at jeg ikke hadde tid til å finne fram noen oppskrift
Minnes enda en dag på på en av øyene i Hellas for rundt 20 år siden, det sprutregnet og var lunsjtid. Til 4 personer bruker jeg en lammebog på ca 1,3 kg, bruker selvsagt det økologiske lammet fra Jøldalen som jeg kjøpte i høst. 1/2 løk, en gulrot, litt kålrot og bladspissene fra purrene som jeg kommer tilbake til under. Jeg brukte 2/3 av safta fra en sitron
Piskingen skal bidra til å få inn luft, samtidig som varmen fra vannbadet får massen til å tykne. Jeg og min samboer var ute å spiste på restaurant Fjord her om dagen, en restaurant som har deilig sjømat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.