Og veldig greit for lommeboka på en hverdag. Eller som søndagsmiddag med hyggelig selskap, stearinlysog noen glass rødvin til – jeg kan love deg at gjestene dine vil glede seg til å spise med en gang de kommer inn døra og kjenner lukten fra kjøkkenet
Jeg henger så vidt med på lasset, godt hjulpet av små pauser og rause mennesker/kollegaer rundt meg. (Tilsvarende elsker jeg å gjemme de blå IKEA-posene med rene klær innerst på et soverom til en av oss orker/har tid til å brette dem
Trykkokeråret er godt i gang, og det er på tide med rustikk og smakfull mat i vinterkulda. Stek dette i litt olivenolje på svak varme i en gryte til grønnsakene blir lett gyldne
(Iphone-bilde tatt på impuls i stearinlyspå hytta i påsken. Mer informasjon om kurset ogpåmelding finner du under kurs-knappen i menylinja her påbloggen
Høst = suppesesong, så nå er det bare å tenne stearinlysene, høre på vinden og regnet som pisker mot ruta og nyte en stor skål med fyldig og varmende gulrotsuppe
En øsende regnværsdag, se på dårlig TV-serie dag og være takknemlig for alt og ingenting dag. En brette alle klærne dag, drikke for mye kaffe dag og tenne alle stearinlys dag
kan du koke på samme måten som pinnekjøttet, og servere med samme tilbehøret. La oss gjøre litt ekstra ut av denne julaftenen, kanskje pynte litt mer enn vanlig, kanskje tilberede den med enda mer flid enn vi pleier, eller kanskje tenke litt mer på budskapet
Sommeren er ugjenkallelig på hell og det er på tide å omfavne det som kommer. Smør et jevnt lag med eplemos (du vil få litt ekstra, spis det på brødskiven
Smør glasuren over de avkjølte skolebrødene og ha på kokosmasse. Elt inn resten av melet – det kan være du trenger mer eller mindre mel – deigen er ferdig når deigen ikke henger fast i fingrene dine eller på benken
Hev tildekket i en timeForm en pølse og legg i en liten brødformTa resten av deigen og klapp ut et lite flatt brød,dette øser du olje og fetaost på,trykk fetaosten godt ned i deigen
Stek baconet sprøtt i en stor panne, og ha det over på tørkepapir. Stek så kjøttet i baconfettet til det har fått en brun stekeskorpe på alle fire sider
Mens ungdommene på nabohytta unzet seg gjennom sommernatten med russelåter fra det siste tiåret, satt vi salige ute på verandaen og spiste rullekake i skjæret av stearinlys
Tenne stearinlys , sette på musikk og drømme meg bort til Italia… Denne oppskriften er inspirert av en av mine største idoler på kjøkkenet – Gennaro Contaldo ♥
Da gjør jeg ferdig alt på forhånd, og er gjest i mitt eget selskap. Hjemme hos meg serverer vi Irish stew med varme maisbrødmuffins som du får oppskriften på nedenfor
For å få ut panna cottaen lar du bunnen og sidene på formen varmes litt opp med varmt vann, og med hjelpen av en skarp kniv uten tagger går det greit å få panna cottaen over på tallerkenen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.