Biffgryten som overrasker
GULL I MUNN
GULL I MUNN
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • løk (alle mulige løk)
  • kjøttrester (også knallgodt med rå landkylling eller lammekjøtt. Nam!)
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje (oliven eller annen vegetabilsk, vi brukte rapskimolje fra Bornholm)
  • 2 røde løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, kuttet i skiver
  • 1 persillerot, i tynne skiver
  • 4 jordskokker i skiver (ikke skrelt)
  • 1/2 sellerirot i firkanter (skjær i skiver, deretter i staver og så kuber på 1×1 cm)
  • 3-4 mandelpoteter i tykke skiver (+ 3 ferdigkokte som ble hevet i til slutt)
  • en kvast dill (den var slapp, men det gjør ikkeno’)
  • en liten kvast rosmarin
  • litt tørr oregano (vill rigani fra Hellas)
  • 1 teskje druemolasse fra en vinbonde (bruk balsamico, honning eller brunt sukker hvis du ikke har)
  • 1 boks tomat (hele fra Mutti her i gården)
  • 2-3 dl kjøttsjy (fra gårsdagens roastbiffsteking)
  • 1/2 roastbiff, eller annet restekjøtt, i små firkanter
  • 1 ss kapers (fra den greske øya Naxos i sommer. Verdensklasse)
  • salt og grovkvernet pepper (Jozo flaksalt, koster en brøkdel av Maldon, og like godt)

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.