Jeg har brukt en godt krydretpølse til denne enkle, men gode retten her, men selvfølgelig kan du bruke helt vanlige røkepølser, du kan bare tilsette litt mere krydder
Gryte med hvite bønner og krydretpølse (Sucuklu kuru fasülye). I denne varianten har jeg brukt en krydretpølse som ekstra smakselement – en litt uvanlig men ikke uhørt måte å lage kuru fasulye på i Tyrkia
Når sausen er passe tykk smaker du til med litt salt og blander inn de stekte pølsebitene. Skjær de krydrede pølsene (chorizo, lomo embuchado eller lignende) i terninger og stek de et par minutter i en varm stekepanne
Pølsebitene brunes også, og kjøttet settes til side. Kyllingstykkene krydres med krydderblandingen og eventuelt ekstra salt og pepper og brunes raskt i litt olje
Pølsegrateng er populært i mange hjem,ihvertfall i vårt. Pølsegraten i gryte 2017-07-27 13. Du trenger 5 dl pasta penne 4 dl vann 3 dl Tine kremfløte 150 gram revet gul/cheddar eller mozarella ost , jeg har brukt Cheddar/mozarella blanding 3-400 gram middagspølse i biter 1 liten boks mais eller annen valgfri grønnsak (eks gulerot, brokkoli, erter, brekk bønner, paprika) 1/4 ts revet muskattnøtt 0,5 - 1 ts salt og pepper ( smak til slik du liker det). Slik gjør du I en dyp panne eller gryte har du i vann, fløte, krydder og ukokt pasta Kok opp og la småkoke under lokk eller folie i 12 minutter til det tykner litt og pastaen begynner å bli mør Tilsett mais og pølse kuttet i biter og bland godt, la koke i 5 minutter til Rør inn osten, klar til servering
Her kan du selvsagt erstatte grillpølsenemed noen gode pølser fra slakteren, tilsette litt løk og biter med sylteagurk før du ruller så har du en god innbakt voksenpølse
Del rødløken i fine båter og la den surre til den er myk i litt smør/olje på stekepannen, ta skinnet av pølsene og del de også i biter, tilsett pølsebiter, og la de surre sammen med løken i stekepannen
Dermed kan mor slappe av med at sunnhetsnivå til en viss grad blir ivaretatt. Sånn er det ikke, men noe de blir veldig glade for om står på menyen er innbakte pølser
Kylling kan kombineres med det meste og hvorfor ikke prøve noe annet enn det gamle vante. «det er jo ikke noe smak i den», men det er nettopp der masala magic trer inn – altså det å trylle med krydder
Så da ble det kokt en kjele medsurkål. Ha alt oppi kjelen, og fyll med vann. Hjemmelaget surkål. Ettersom dette er surkål som er beregnet for å ha i jula, så tilsatte jeg ribbefett også
Legg over lagvis med bacon, pølse, vårløk, blomkål og pasta. Jeg har også lagt pastaen øverst, da blir den litt sprø, men hvis du ikke liker det legger du pølser eller grønnsaker på toppen
Smak til med salt og pepper. Dagens middag ble pølse og makaroni grateng. 200 gr makaroni kokes oppKutt så opp en pakke med go mager kjøttpølser og bland dette i en bolle. Tilsett mel og spe med 6 dl melk
Jeg har ikke helt kommet i gang med bloggingen i det nye året, så da tar vi en fin liten reprise og oppdatering på en supergod smoothie som varmer deg i vinterkulden – selv om den er kald
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.