Brokkoli, gulrot, paprika, sopp, tomatog evt squash. Vil du steke torsk, bland filleten (uten skinn) med mel, salt og pepper, så steker du med litt smør
Detkommer nok av mine danske aner. Kvede er en alminnelig frukt i det danske kjøkken, og i følge min tante Tove, hadde min danske mormor etkvedetre i hagen påmeieriet der hun bodde
Jg vet at mange foretrekker kalkun ( og jeg skal ikke komme å si at det er dumt valg), men viss du har spist kalkun allerede kan gås være etmorsomt alternativ
Jeg jobber med min egen liste over hva jeg drømmer om at åretsom ligger foran vil bringe meg, og jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringene, muligheteneog eventyrene som vil komme min vei
Jeg hadde planer om å starte en ny runde, men før jeg kom så langt slo magen seg vrang. Jeg fant ut at mat med mindre stivelse og sukker gjorde magen mye bedre, og har derfor kuttet drastisk ned på karbohydrater i kostholdet
Men menneskene her i huset må også ha matog her er noe av det jeg spiste på tirsdag. På tallerkenen har jeg salat, tomat, agurk, paprika, skinke og eggehviter
Nå står detog putrer påkomfyrenog sprer deilig kjøkkenlukt i huset. Her startet jeg med å surre en løk, en sjalottøk tre hvitløksfedd og en gulrot på ganske svak varme i olje
Jeg må ogsåsette av tid til rengjøring og storhandel, og søndagskvelden brukes til matprepping for uka somkommerog flyplasshenting av Svensken som for tiden helgependler
Detsom skjedde var at skinnet ble pent fjernet fra kroppen, hodet ” kappet” ogspiserøretlukket med en snor ( dette for at innvendige lekkerbiskener ikke skulle komme opp feil vei)
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Mange av innleggene mine her påbloggen er skrevet for å guide og inspirere dere til å komme deg opp til neste nivå helsemessig via maten du spiser og drikker
Tøm på kraft, legg i laurbærbladetog legg på lokk. Den eneste funksjonen kokt ris har, er som fyllstoff i magen, eller til å samle opp smaken fra annen god mat
Dette er matsom holder deg mett lenger ogsom kroppen bruker tid på å bryte ned. På grunn av kosfiberets lave glykemiske indeks får man en svakere stigning av blodsukkeretteret måltid, enn man vil få ved raskt fordøyelige karbohydrater
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.