Varm melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over den lunkne melken og rør ut gjæren. Tillsett sukker, egg, kardemomme og mesteparten av melet
Etter mange år i Trondheim var det på tide å bake en Trønderrose. Ca 500-550 g hvetemel. DelE-postSkriv utPinterestFacebookTwitter 2 1/2 dl melk. Ca 500-550 g hvetemel
Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over smør og melke-blandingen som må være lunken. Jeg heller ofte til Trønderrose når jeg skal lage gjærbakst, for den blir veldig saftig, med sitronskall, mandler og rosiner
Klippekrans var en av gjengangerne hjemme i Trondheim da jeg var i ungdomsårene. Skulle vi ha med kake i besøk, fikk gjester eller skulle ha noe godt til lørdagskvelden, foreslo jeg stadig at jeg kunne bake denne deilige klippekransen, og resultatet ble alltid fersk gjærbakst med masse smak av sukker og kanel
LIK FACEBOOK-SIDEN MIN HER. Klippekrans er en av mine favoritter innen gjærbakst, og jeg syntes det er kjempe gøy å lage det, siden det får et litt spesielt utseende og fordi det er kjempe godt
50-80g romtemperert smør, 7 ss. 3-4 ss. La kransen etterheve i 30-40 min og dekk til med et klede slik at man bevarer fuktigheten i deigen best mulig her også. 17-20 min. 50-80g romtemperert smør, 7 ss sukker og skallet av en appelsin (revet)
Eit skuleår går fort, og no har vi allereie kome til klippekrans. Vi har arbeidd oss gjennom grove rundstykke, fletteloff, grovbrød med pose og no til slutt klippekrans
Stek kringlen nederst i ovnen ved 200 °C i 25 -30 minutter. 1. Løs gjæren opp i lunken melk, tilsett sammenvispet egg og deretter sukker og sitronskall
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.