“Hvorfor i all verden baker jeg ikke kringle oftere. Hvorfor baker ikke verden kringler oftere. Det er noe så sabla trygt og traust over kringler, en sirkel av luftig gjærbakst og tradisjon, tjukke skiver av kjærlighet og kanel
Denne kringleoppskriften er fra min mormor. Kringler var en mormors spesialiteter og denne kringlen har litt mer smør i seg, slik at den blir litt mer som et wienerbrød i konsistensen
For å få slike "groper" bruker du kun en saks og lager snitt jevnt rundt på kringlen. Blir kringlen brun før tiden er ute så legg et bakepapir over kringlen inni ovnen den siste tiden
Varm melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over den lunkne melken og rør ut gjæren. Tillsett sukker, egg, kardemomme og mesteparten av melet
- sesamfrø. Idag skal dere få oppskriften på hjemmelagde kringler eller bagels. Kringlene er glutenfrie og er dekt med ristede sesamfø som gir en himmelsk nøttete smak
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.