Prøvde meg på å laga kjøttkaker av kylling og kalkun kjøtdeig i dag, noko som vart vellykka. Hell av vatnet og la dei stå i nokre minutt med loket på gryta
Svinefilet med nydelig soppog vårløk risotto. Når risen er mør, men med litt tyggemotstand, tilsett smør og parmesan og la den hvile på svak varme under lokk
Alle husker mors eller bestemors kjøttkaker, du får jo kjøpt ferdig stekte også, men de man lager. Server retten med tyttebærsyltetøy og ett dryss persille
Kjøttkakene formes i venstre hånd ved hjelp av ei spiseskje som man snur og vender den med et par ganger før den stekes på begge sider i litt smør i stekepanne på middels varme
Hun var en utrolig kvinne, med sans for livet og god mat. Begynn med å finhakke løken. Kjøttkaker er enkle å fryse ned og så ta opp til en senere middag
Det finnes så mye gode, spennende og nye retter og ingredienser, men en kjøttkakemiddag med herlig kremet kålstuing og hjemmelaget brun saus kan ingen takke nei til
smak til med salt, pepper og litt sukker. Start med å skylle potetene godt. Ta en bolle og tilsett eggeplommen, Dijon og eplecider eddik og pisk sammen tilsett nøytral olje i en tynn stråle mens du pisker
I samarbeid med fantastisk flinke Fotograf Nadia Frantsen, har jeg laget noen oppskrifter som garantert får deg (og gjestene dine) til å glemme at ris eller pasta “mangler” til middagen
Bland bacon med kremost og fyll opp soppene. fylt sopp kan serveres som forrett også. Og du. Her kommer en kjapp tilbehørsoppskrift på en sen mandagskveld
Varm en stekepanne på middels/høy varme med litt olje. Salt og pepper - etter smak. Finhakk purreløk og surr den på middels varme i en stekepanne til den blir myk
Du kan også smake til med litt dijonsennep. Denne oppskriften kan kanskje virke skremmende til å begynne med når man ser alle ingrediensene, men det er den virkelig ikke
Et tips til "stuffing" har jeg også tatt med. Kalkun på nyttårsaften er en tradisjon her i huset og hvordan du mekker en velsmakende fugl finner du her
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.