Endelig en sunn frokost som begge krapylene også liker. Da jeg var i Norge nettopp var jeg på seminar på Atlantis, og naturlig nok ble der prat om sunn mat
Saftig andekjøtt med spennende krydder og friske grønnsaker. Andekjøttet hadde ligger og stirret på meg fra frysedisken hos min lokale kjøpmann i noen uker, og for hver handlemandag ble det vanskeligere å gå ufortrødent forbi
Det er mykje godt ein kan laga med lefser, og det treng slettes ikkje alltid smaka pulver-tex-mex. Det hender rett som det er at me plutseleg oppdagar at både skap, fryseboks og kjøleskap er overfylt av mat me har kjøpt inn utan nokon konkret plan for kva me skal bruka det til
Jeg foretrekker ofte å klare meg med de varene jeg får kjøpt hos min lokale kjøpmann eller kan plukke/høste i hagen, og heller forenkle oppskrifter eller improvisere med det jeg har
Så var det påske og tid for å spise seg «matlam» på lam. Den smilende kjøpmannen Bård Pettersen tar meg backstage i slakteavdelingen, hvor den unge slakter`n og pølsemaker Mads Nilsen, klargjør påskelammet
Jeg brukte Lima-bønner og de var fortsatt ikke møre etter to timer. En halv teskje natron gjorde susen og de var perfekte etter ytterligere en halvtimes koking
Når jeg blir stressa går det i pasta, loff og syltetøy. Og gjerne noe fett i form av pizza og pølse. Eller helst hamburger - bortsett fra at det må jeg til byen for å få tak i og når jeg er stressa og travel er den kjøreturen utelukket
I denne perioden ble pannekakene spredd av kjøpmenn til mange nærliggende muslimske land, og har (for alle som har smakt dem) forståelig nok overlevd frem til i dag
Det er jo dette som er hverdagen min, og som jeg kanskje kunne delt litt mer av. Som en stadig voksende familie, da ikke i antall med i alder, så går det mer og mer mat
Smør formen med smør og dryss med mel så slipper kaken lettere. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. en høy og luftig bunn, for de fleste pisker altfor lite
Lukta av fresande kvitløk, olivenolje, tomat og klippfisk pirrar nasa di. Då hadde nederlandske handelsmenn og norske partnarar gjort klippfisken til internasjonal, norsk handelsvare
I denne perioden ble pannekakene spredd av kjøpmenn til mange nærliggende muslimske land, og har (for alle som har smakt dem) forståelig nok overlevd frem til i dag
Og ferske grønnsaker og frukt fyller hyllene hos den lokale kjøpmann. Nå er tiden for å fråtse i kortreist mat, struttende bunter av gulerøtter, hvite neper, kål og fersk rødløk
Det er naturleg at dei kan ha tatt vegen nordover og inn i Nordsjøområda med hanseatane eller nederlandske kjøpmennog bakarar som følgde med den gong Bergen var Norges viktigaste, internasjonale handelsby
Smør formen med smør og dryss med mel så slipper kaken lettere. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. en høy og luftig bunn, for de fleste pisker altfor lite
Hverdagsmat, derimot, skal være god, næringsrik og variert. Dessuten skal den gå fort å lage og helst uten å inneholde halvfabrikat – da kan vi snakke om utfordring
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.