) jordbær,tomat, brokkoli etc. Vi har persille, plukksalat, masse krydderplanter (mitt store urtehjul/krydderhage har nå blitt landingsplass for sklia i hagen, og urtehagen er dermed blitt litt flat
Bland cherrytomater med skivet rødløk, fersk timian, koriander og mozzarella. Vend kyllingfiletene i salt, pepper og fersk timian og koriander, (eller andre urter du måtte ha for hånden), og surr rundt parmaskinke før du steker den i varm panne i ca
Fjern det yste skalet på purreløken, del den over på langs og skyll vekk eventuelle jordrestar. Då er det på sin plass med ein enkel og rask lammemiddag som minner oss om kor utruleg heldige vi er som kan hauste av ferske råvarer med smak av vårt eige omland
Kombinert med tanntråd og et kosthold uten masse sukker, er dette alt du trenger. Noen har kanskje fått med seg at jeg ikke er fan av vanlig tannkrem som finnes på markedet i dag
Å lage egen sprudlende cider er langt enklere enn man kan forestille seg og milde himmel så godt. Hagen vår bugner av modne epler om dagen og Sally satte meg på idèen fermentert cider, hurra for henne
Dyrk den gjerne i plastsekker medjord. Den liker seg godt i en blanding av jordog kompost. Den liker som sagt høy luftfuktighet, men ikke vasstrukken jord
Gropene dekket de medjord slik at fienden ikke skulle kjenne matlukt. Med salighet i blikket kunne vi fortelle om en middag med langtidsstekt lam i leirskål sammen med tomater, potet, hvitløk og fetaost
Slo fra meg tanken om rødvinseddik, vannkefir og lime, men hva med min. fermenteringsbernaise i helgen og kjente hvor aldeles nydelig den ble, så ble jeg full av
Han fisket en fisk som var for tung å bære hele veien tilbake og tok dermedmed seg hodet og ga fra seg resten av fisken, fordi hodet inneholder aller mest næring på en fisk
Når jeg nå poster hvordan jeg lager yoghurt må jeg komme med en stor advarsel til alle som mener at all melkemat skal pasteuriseres og da i særdeleshet yoghurt på grunn av noen skumle bakterier som jeg ikke er redd for
Besta hadde alltid et par brødformer med råmelkspudding når jeg kom og de forsvant fort ettersom jeg slapp å være høflig og hun ønsket at jeg helst skulle frådse det jeg maktet, hvilket jeg gjorde av hjertens lyst
godt og ha den i et glass eller en bolle og dekk godt med vann. Jeg har skrevet et eget blogginnlegg om at jeg ikke driver en interesseblogg for cøliakere eller gluteintolerante (du finner det HER om du vi lese det), men denne oppskriften må deles
Og disse kan du spise med bitte litt bedre samvittighet. Sett i kjøleskapet og la det stivne. Disse har jeg sett på flere bloggerog brukt oppskriften her med litt justeringer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.