11 fl
sprit, 60 %Rens bærene for stilker. Minst halvparten av bærene bør også stenene ut, ellers får likøren lett "stensmak". Legg bær og sukker lagvis på et stort glass. Hell på spriten og la glasset stå i romtemperatur (kjøkkenbenken) til sukkeret er smeltet. Rist på glasset av og til. Likøren bør stå minst 10 uker før den brukes. Er den lite søt, kan den tilsettes mer sukker. Det er unødvendig å sile bærene fra hvis likøren brukes i løpet av et halvt års tid.
I følge mor mi er kirsebærlikør noe av det beste man kan lage av kirsebær. Kirsebærlikør er visst veldig enkelt å lage og mammas oppskrift lyder følgende
I en egen bolle eller beholder mix kirsebærlikør, sukker og vann til det er oppløst. første del av svamp fukte med kirsebærlikør blanding ved å helle den forsiktig med en spiseskje på svamp, du kan også bruke kjøkken børste
Muddle kirsebær med kirsebærlikør og litt syrup i en shaker. 3 kirsebær some r muddlet sammen med Ratafia kirsebærlikør. 3 kirsebær some r muddlet sammen med Ratafia kirsebærlikør
Muddle kirsebær med kirsebærlikør og litt syrup i en shaker. 3 kirsebær som er muddlet sammen med Ratafia kirsebærlikør. 3 kirsebær som er muddlet sammen med Ratafia kirsebærlikør
Prunasin er forsåvidt giftig, men omdannes greit av kroppen så lenge det ikke er snakk om store doser, så det er ikke verre å drikke et glass slåpelikør enn å drikke et glass kirsebærlikør
Tilsett pisket kremfløte og smak til isblandingen med kirsebærlikør. 0,5 dl kirsebærlikør. Smelt 50 g av smøret i en kjele sammen med kokesjokoladen på svak varme
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.