120 gram
ris (f.eks en boil-in-bag basmati) smør krydder (oliven og tomat) Instruksjoner Skjær kalkunen i passende biter, og krydre godt med ønsket krydder. Legg i en ildfast form. Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og stek i ca 13-15 minutter Legg gjerne på oliven ved siden av kjøttet. Smelt en klatt smør i en kjele på middels varme, og tilsett ris og krydder. Bland godt i 30 sekunder mens varmen er på. Tilsett vann, og kok opp. Skru så ned varmen og la det putre så lenge det står på pakken. Bruk lokk. Legg asparges på risen når det er igjen 5-6 minutter av koketiden. Husk lokk. Skjær cherrytomat eller vanlig tomat i biter, og hiv inn i ovnen på kjøttet når det er igjen 1-2 minutter av steketiden. 3.2.2646
- Dekk bollen med plast og la den avkjøles. Jeg brukte kvikk lunch til å dekorere siden på kaken med. I anledning påsken og påskebesøk lagde jeg en kake som egentlig er en suksessterte som har fått litt ekstra pynt
Denne gule kaken (suksess kake) er bare sååå god og bytter en sukker med annen søtning som feks sukrin så blir det en litt sunnere versjon som kan den nytes med bedre samvittighet også på mørke høst dager
Det er ikke nødvendig med kjøtt da man i grunn kun trenger litt grønnsaker og egg. Stekt ris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne
Lettvint ost-, skinke- og purre-pai med halvgrov paibunn. Finn fram aspargesog bacon. I tillegg til å passe ypperlig som forrett, fungerer den både som en tapasrett og tilbehør til annen middag
Ta av platen og kjøres til suppe i blender eller med stavmikser. Men siden butternut squash/gresskar kan være litt vanskelig å få ta i Norge kan denne suppen fint lages som en gulrot suppe, eller ennå bedre gulrotog søtpotetsuppe
I sommervarmen, som kanskje ikke helt har vist sin største tilstedeværelse i år, kan det smake ekstra godt med litt crispy småsnacks å kose seg med, som et mellommåltid eller forrett
Det begynte med at jeg kjøpte mye stekt ris på restauranter da jeg var i tenårene, og etter hvert som årene har gått, så har jeg klart å få til en oppskrift som jeg synes er knallgod her hjemme og
Kutt opp grønnsakene og kok dem møre sammen med buljong, gurkemeie og karri Hell av vannet Tilsett kremost og mos til en glatt mos med stavmikser Smak til meg salt og pepper Både blomkål og nykål er jo i sesong nå
Hvis du har rester igjen av ris fra dagen før og et lite utvalg grønnsaker i kjøleskapet kan du lage en kjempegod og rask middag og samtidig bruke opp restene
I det øyeblikket du varmer krydderne i kjelen sammen medrisen sprer det seg en himmelsk deilig luft i hele kjøkkenet og du blir om muligens litt hektet på indisk mat
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.