Ta lammelåret ut av langpannen. Kuttes i passelige biter, hell over litt olje, havsalt og pepper. Var oppe tidlig i dag, for å sette lammelåret i ovnen
Jeg har selv klødd meg litt i hodet over hvor vannete og merkelig smak den har fått tidligere, før jeg lærte at det er et absolutt must å koke jordskokkene i melk før det lages puré av den
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
noen friske skudd av rosmarin. Gni inn lammelåret med salt og pepper. Legg i bunn av langpanna. 1 lammelår, 3-3,5 kg. Legg lammelåret over grønnsaksengen og sett i forvarmet stekeovn, 250 gr. Til dessert server gjerne pavlova og sterk kaffe 8 personer ---. 1 lammelår,
-tilbehør/ saus du synes er godt (dette tilbereder du mens kjøttet står til hviling etter steking). Ellers er vel det meste av sau som fortæres her mer av typen pinnekjøtt
Potetene er ferdig når de begynner å boble og bli bruneOvnsstekte båtpoteter klar til steking. Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår
Når jeg er alene til middag gidder jeg ikke alltid å gjøre så mye ut av det. Det er ikke like gøy å bruke lang tid på kjøkkenet når det ikke er noen andre der til å skryte av hvor godt det ble
olje til steking. Avkjøl mosen. La dem renne av på kjøkkenpapir, og server dem varme. Under finner du noen av de kokebøkene jeg har plukket ut og anbefaler til dere
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Kok nudlene etter anvisning på pakken, når de er "al dente" sil av vannet. En av mine favoritter når jeg bestiller kinamat, men det er raskt å lage det selv også
Stuffingen utvider seg underveis i stekingen, og da vil alt bare falle ut. Innsiden av en kalkun er rett og slett ikke et godt sted å tilberede annen mat på
Da er hele verden så stinn av forventninger at jeg får helt angst av å innfri en brøkdel av dem. Mitt helstekte lammelår ble utrolig mørt og smakfullt helgen som var
På toppen pleier jeg å skvise ut litt sitronsaft, slik at kjøttet får en undersmak av syrlighet. Bruker du steketermometer når du skal steke hel kylling i ovn, så bør denne stikkes inn i den tykkeste delen av kyllingbrystet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.