1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen ( 1 Ts vaniljefrø tilsvarer 1 stk vaniljestang). Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
2. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
3. Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl (trenger ikke sile om du bruker vaniljefrø, og ikke vaniljestang). La gjerne sausen få «modne» i kjøleskapet over natten.
Mmmm…Ikke noe smaker bedre enn hjemmelaget lørdagskos. Sist helg ble det som lovet sjokolademousse og vaniljekrem/vaniljesaus uten sukker og proteinrik
Hva er vel bedre enn frukt og bær med vaniljesaus. Da får du verdens beste og luftigste vaniljesaus. I dag fikk jentene bringebær fra oldemors hage til dessert
Nei takke meg til hjemmelaget utgave, og ikke minst smaker det helt vidunderlig. Det forundrer meg at ettersom hovedingrediensene i en vaniljesaus er egg og fløte, hvordan kan da den du kjøper på butikken stå i månedsvis i romtemperatur
Hjemmelagetvaniljesaus er superlett å lage og enda bedre å spise. Mesteparten har vært av den kjøpte varianten til Tine, mens litt har vært «hjemmelaget» basert på pulver
Hjemmelagetvaniljesaus er en av tingene som får frem merkelige lyder her i heimen. Dette er en rask vei til en liten følelse av lykke for deg som er glad i hjemmelaget vare
. For et par uker siden hadde Kari en opprydding i fryseboksen, og slo fast at her skulle det ikke kjøpes så mye som et tyttebær før alle bærene i fryseren var brukt opp
Nydelig hjemmelagetvaniljesaus servert med friske frukter og bær. ½ dl Vaniljesaus. Frukttallerken 1 person ¼ stk Mango5 stk Jordbær3 stk Blåbær6 stk Bringebær ½ dl VaniljesausKutt opp og legg pent på tallerken Vaniljesaus2
Siden har jeg nytt hjemmelaget eplecider på kveldstid. Å lage egen sprudlende cider er langt enklere enn man kan forestille seg og milde himmel så godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.