Mål opp hvetemelet og hell det i en form av en vulkan på bakebordet. Del eggene og ha de i gropen av vulkanen. Bruk en gaffel å visp eggene sammen, deretter med lit og litt av melet. Når du har blandet inn litt av melmengen, kna resten med hendene. Kna godt så alt blir godt blandet og du sitter igjen med en fast klump. Legg deigen i en tett pose i 30 minutter for å hvile.
Ha mel på bakebordet. Kjevle deigen ut til ca 0,5 mm tykkelse før du har den i pastamaskinen. På pastamaskinen begynner du først på det tylkeste lasagneplate-nivået. Deretter på den tykkelsen du ønsker, før du kjører pastaen igjennom for å få spaghetti eller tagliatelle.
Bruk godt med mel underveis, så ikke de klebrer seg i hverander.
Kok opp en stor kjele med vann og 2 ss olivenolje. Når vannet koker, tilsett ca 1 ss salt. Ha i pastaen og la den koke i 1-2 minutter. Hell av vannet, ha godt med olivenolje over pastaen og rør lett. Dette for at den ferdige pastaen ikke skal klistre seg i hverandre.
Server med valgfri saus.
Du kan lage pastaenmed en gang – eller legg den i en pose i kjøleskapet til neste dag. Da blir den mye mer elastisk å jobbe med, men min erfaring er at smaken endrer seg ikke
Hjemmelaget Tomatsuppe kan ikke sammenlignes med tomatsuppe på pose. #Tomatsuppe #Hjemmelaget. Her servert medEgg og med Pølse til de som ikke liker egg
Hjemmelaget Tomatsuppe kan ikke sammenlignes med tomatsuppe på pose. #Tomatsuppe #Hjemmelaget. Her servert medEgg og med Pølse til de som ikke liker egg
surr plastfolien sammen medegget inni. ha plastfolie og smør den inn med smør eller olje. posjert egg. når den er ferdig detter den lett ut av plastikken da den er smørt inn med olje eller smør
Elsker krydderet fra Nicolas Vahè til salat medpasta. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Del eggene i båter og fordel dem på toppen av salaten sammen med
i tillegg fikk jeg med en råflott pastaskje fra eva solo. Å best av alt , med å lage den selv så kan du kutte ut saltet, å dermed er det enda bedre for minste mann i huset
I tillegg kan du eksperimentere med forskjellige pastaformer. Sakte bland mer og mer mel medegget. Du kan blant annet lage for eksempel lasagneplater eller ravioli(pastamed fyll)
Jeg liker egentlig bare hjemmelaget pesto, så den ble selvfølgelig laget fra bunnen av. I går hadde jeg så fryktelig lyst på både pesto og pasta, og derfor ble det nettopp det jeg lagde til middag
På bildet øverst serverte jeg nykokt pastamed druer, dulcitatomater og fetaost. Når du er ferdig skal den være myk og elastisk med et "blankt" utseende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.