Litt vin eller vann til å røre ut maizenna med. Ha kyllingen under rennende vann, og la vannet renne innvendig på kyllingen, bruk en børste eller bruk fingrene og ta ut det som er igjen av innmaten
Dette er en litt justert variant av hans forrett av bakt fjellørret i rapsolje. Denne retten gikk av med seieren hos meg etter å ha sett på Smaken av Norge for noen år siden
Helstekt laks med purre og sitron er for meg den klassiske måten å tilberede laks på. Legg laksefileten med skinnsiden ned i en langpanne kledd med aluminums folie
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Plasser potetene i en ildfast form og enten legger du på ei skive smør på hver potet i tillegg til å salte, eller så smelter du smør med et finhakka hvitløksfedd og fordeler dette over potetene
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
Kjøp en stor kylling, kalkun eller høne og be hele familien på middag uten stress. Kle kyllingen med hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deilig marinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
Tørk anden med torky eller papir som ikke loer. Jeg og Tomas pleier å ha kjærestejulebord hvert år, der vi drar ut å spiser julemat eller lager julemat hjemme
Plasser kyllingen i en stor ildfast form eller langpanne. For når duften av sprøstekt hel landkylling fyllt med friske urter oser ut av ovnen, løper tennene i vann
Du kutter løken opp i ringer eller båter, skreller gulrøttene og deler dem opp- så tar du både gulrøttene og løken og legger i et stekebrett med litt høg kant, hiv også vannet oppi her (du kan også ha en liten skvett vin oppi nå, om du synes det er godt)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.