I år har vi hatt en god kirsebærhøst – faktisk det eneste vi har hatt noen høst av i det hele tatt, siden morellene var ribba da vi kom fra ferie, og all ripsen ble tatt av fuglene i natt
Moussaka1 kg auberginerOlje til steiking3 løk3 fedd hvitløk750 g malt lammekjøtt ( okse kan også brukes)1/2 dl olivenolje2 bokser hermetiske tomater4 ss tomatpuré1/2 kanelstangSalt og pepper100 g revet ostOstesaus50 smør35 g hvetemel2 sjalottløk7 dl melk300 g revet ost1 ts tørket oregano5 piskede eggSalt og pepperSkjær auberginerne i nokså tynne skiver, og legg dem utover på benken eller bordet
Det rare er at jeg noen ganger vurderer å skrive andre bøker enn livsstilsbøker, jeg er jo så glad i å sette ord på tanker og følelser, men det sier altså stopp når jeg tenker over hvor mange som skal lese det
Når jernet er varmt nok har du på litt smør, så har du en stor spiseskje av røren og steker 15-20 sekunder på hver side (snu jernet etter 15-20 sekunder, med andre ord)
Hallelujah, eg har ikkje ord for en eksemplarisk smaksopplevelse, denne MÅ dere berre prøve folkens. Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønnsaker, topp med ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen
Fantasisk, eg har ikkje ord. Halleluja. Ei ostekake som både er sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og kan lages uten nøtter - samtidig en smaksfest
Moussaka er en tradisjonell gresk rett med etterhvert godt fotfeste også i Norge. Grekerne bruker som oftest lammekjøtt, men her til lands er det nok malt kjøttdeig fra okse som er mest brukt
Så det er perfekt studentmat, med andre ord. På travle dager er det nødvendig å ha noen go-to oppskrifter som ikke tar så lang tid, smaker godt og metter i magen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.