Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frå dei marokkanske lammekjøtbollane eg ein gong fekk servert frå ein rykande varme tagine
Men pass på at ikkje beina lausnar heilt frå resten av labbane. Tørk av blodet frå svineknokane. Far min sitt kjøkken har sommaren 2014 vore ein av sju deleigarar som har alt opp fire grisar. 4 syltelabbar. 4 liter vatn. 4 store skeier salt. 4 laurbærblad. 4 syltelabbar. 4 liter vatn. 4 store skeier salt. 4 laurbærblad
Sjølv om ho har blogga berre sidan juni 2014 så har bloggen verkeleg tatt av, og er i toppsjiktet blant dei ledande norske veggisbloggane. 400 gram fersk spinat. 4 egg. 4 ss kveitemjøl. This entry was posted on 04/05/2015 at 16. 400 gram fersk spinat. 4 egg
4 boksar á 400 gram hermetiske tomatar av god kvalitet. Ha i tomatar og sukker og barbecuesausen koke i om lag 40 minutt. 4 boksar á 400 gram hermetiske tomatar av god kvalitet
I helga var det bursdagen min. Jeg vet at jeg sikkert er for gammel til å enda syns at det er den gøyeste dagen i året - men det klarer jeg ikke å bry meg om
Snart er det festmat på alle bord heile tida, men ei stund til har vi definitivt flest kvardagar. Dei kan vere mørke, våte og travle, men det som gjer dei litt lysare er om vi får til smakfull kvardagsmat i farta mellom treningar, møte og jobb
Det er alltid spennande å sjå korleis det ein et endrar seg frå land til land. Like spennande kan det vere å sjå likskapane, at du finn dei same rettane frå land til land, berre med nye namn
Slikt bringer att minner frå fordums tider. I fjor mangla dei køyretyet som dyttar flyet bakover til rullebanen, dette enda den gong i at me mista overgangen til trondheimsflyet frå Amsterdam og dermed måtte ligge over i Amsterdam
Det er fascinerande korleis ei landegrense kan skilje mattradisjonar frå kvarandre, tatt i betraktning korleis rettar og metodar har vandra over heile verda i uminnelege tider
Potetrestar har ein også ofte, og dei får bli potetkaker. Eg var så heldig at eg vaks opp i eit bestemorshus, og når ho hadde kokte poteter til overs lagde ho smakfulle, saftige potetkaker som vi fekk med ordentleg smør og sirup på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.