Derfor søker eg til sørlegare breiddegrader for inspirasjon, og kjenner framleis dufta frå dei marokkanske lammekjøtbollane eg ein gong fekk servert frå ein rykande varme tagine
Snart er det festmat på alle bord heile tida, men ei stund til har vi definitivt flest kvardagar. Dei kan vere mørke, våte og travle, men det som gjer dei litt lysare er om vi får til smakfull kvardagsmat i farta mellom treningar, møte og jobb
Har du noen gang spist gravet andebryst. "A lovely bird" som passer flott til forrett i helgen. Første gang jeg smakte dette var på en fantastisk ferie i Normandie for mange år siden
Det er alltid spennande å sjå korleis det ein et endrar seg frå land til land. Like spennande kan det vere å sjå likskapane, at du finn dei same rettane frå land til land, berre med nye namn
Slikt bringer att minner frå fordums tider. I fjor mangla dei køyretyet som dyttar flyet bakover til rullebanen, dette enda den gong i at me mista overgangen til trondheimsflyet frå Amsterdam og dermed måtte ligge over i Amsterdam
Hvis du har vaert i Thailand har du kanskje proevd dette, en tynn sproe pannekake med bananer, sjokolade (Nutella eller annen), stroessel, jordbaer eller annet snacks i
Det er fascinerande korleis ei landegrense kan skilje mattradisjonar frå kvarandre, tatt i betraktning korleis rettar og metodar har vandra over heile verda i uminnelege tider
middag på delikatessen. Skrevet 05. 06. 2015 klokken 19. 31. I går var Marius og jeg en liten tur ute i Oslo for å feire at han snart er ferdig med eksamen
Potetrestar har ein også ofte, og dei får bli potetkaker. Eg var så heldig at eg vaks opp i eit bestemorshus, og når ho hadde kokte poteter til overs lagde ho smakfulle, saftige potetkaker som vi fekk med ordentleg smør og sirup på
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.