Laks er en vinner her i huset, og jeg kan godt like den med ekstra god smak.Det får du ved å lage denne "glaseringen..."Smakfull laks med ovnsstekte poteter, hvitløksristede kantareller og ananas-salsa.Glaze til laks.
1 dl
balsamico balsam (tykkere konsistens enn balsamicoeddik)
rør så inn mel og tilsett fløten å spe med melken. smak til med salt og pepper. 2 Ss finhakket løk 2 Ss smør 2 Ss hvetemel 1 dl fløte ca 3 dl melk ( spe til du får en passe tykk saus ) salt og litt kajennepepper
Forvarm ovnen til 200 grader. Stek fisken til den flaker seg lett (sjekk med en kniv) 16-18 minutter. Karri og cayennepepper gjør denne laksemiddagen spennende og gir masse god smak
– sorte sesamfrø til dekor. Til 4 personer. Denne forretten ble jeg servert på en bedre middag jeg hadde i Wien tidligere i vår, og kombinasjonen laks, avokado og cayennepepper var så utrolig god
Det burde være påbudt og røykeri er herved mitt hovedtips til julegave dette året. Unngå å plukke ut beina til etter den er ferdig røkt, fordi det da er lettere å få dem ut, uten å skade kjøttet og resultatet blir penere
Ha i laksa paste og la det surre på medium varme til aromaene virkelig begynner å komme frem. La rekene få trekke (ikke koke) i suppa til de er ferdige
Klar til grilling. Til 4 porsjoner. Klipp til 4 store aluminiumsfolie-ark. Tilsett 1 ss soyasaus over grønnsakene. Varmen gikk ned til 150 grader, når jeg åpnet lokket og la på laksepakkene, jeg skrudde blussene. Jeg skrev først, at oppskriften er til 4 personer, gjorde det om det til porsjoner. Jeg skrev først, at oppskriften er til 4 personer, gjorde det om det til porsjoner
4 personer 800 g laksefilet75 gr mykt smør2 ss dijonsennepFrisk dill eller basilikum1 sitron, revet skall1 ts cayennepepperSalt og pepper4 plater butterdeig1 pk spinat2 fed hvitløk250 g spinat – sautert med litt løk/hvitløk – tørket godt etter steking1 egg til pensling. Bland mykt smør med sennep, revet sitronskall, cayennepepper og urter i en bolleStek (sauter) spinaten raskt (1-2 min) i en panne med smør og litt hakket hvitløkKrydre laksen med salt og pepperSmør et godt lag med kryddersmøret på fiskefileteneKjevle ut butterdeigen til 3-4 mm tykkelseLegg en neve spinat på deigen. Legg fisken på bakepapir og dra dette over på det varme brettet når du setter den inn i ovnenStekes på 200 grader i 25-30 minutter til deigen er sprø og har fått en gylden farge Når de er ferdige legger du pakken på rist og lar de stå i ca fem minutter før du serverer. 1 egg til pensling
Smør/olje til steking. Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og del marinaden i to deler, en del til å dyppe laksen i og en del som skal brukes som saus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.