Glaserte ribbebiter
gpetters1
gpetters1

Glaserte ribbebiter

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 4 porsjoner
  • * Passe bit ned tynnribbe/svinefilet
  • * 1 dl flytende honning, akasie
  • * 1/2 dl soyasaus
  • * 1/2 dl østerssaus
  • * 1/2 ts grovknust sort pepper
  • * 1 ts five spice krydder
  • * revet skall og saft av 1 lime
  • * finsnittet vårløkt og rød chili som pynt

Instruksjoner

    Hvis ribbe. Fjern svoren på ribba men la en del av fettet sitte igjen. Skjær kjøttet i jevne skiver eller stykker. Stek stykkene i en tørr varm panne med fettsiden ned først. Ta kjøttet ut av pannen.
    Vask pannen og tilsett honning, soyasaus, østerssaus, lime og krydder.
Kok« glasuren» til den får sirupskonsistens. Legg kjøttet tilbake i pannen og vend rundt på stykkene slik at alle blir pent glasert.
    Dryss over finsnittet vårløk og rød chili før servering.

    TIPS
    Server glaserte ribbebiter med strimlet og stekt rosenkål og/eller rødkål. Stek kålen raskt over høy varme og tilsett finhakket hvitløk, revet frisk ingefær og litt finhakket chili. Smak til med salt og pepper og gjerne noen dråper sesamolje.
    Som glasur kan du også bruke hoisin-saus, søt soyasaus (ketjap manis) eller sweet chili som utgangspunkt.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.