1 pakke
smør (ikke margarin!!) Instruksjoner Legg smøret i en kjele, og sett på laveste varme. Vent til smøret har smeltet, og alt det hvite grumset har lagt seg på bunnen. Hell den gjennomsiktige blandingen over på glass. Ikke få med "bunnslammet". Dette er melkefettet. Kan lagres i kjøleskap eller i romtemperatur. Bruk det på samme måte som vanlig smør. Notat Smøret blir hardt i kjøleskap, og mykt i romtemperatur. 3.2.2708 Del
Jeg bruker å lage ghee sånn ca en gang per uke. Å brune kjøtt som skal i en gryterett blir en langt triveligere affære om man bruker ghee, mindre os, mindre lukt
Her i gården går det med mye ghee. Ettersom min kropp ikke setter pris på melkeproteiner er det kjekt å likevel kunne nyte godt av smør, både pga smaken og fordi smør er en god kilde til fett som vi trenger både til det ene og andre i det fine maskineriet vårt
koking av ghee på middels varme, tidlig i prosessen. For å unngå brent smak i mat som skal brunes, sauteres eller friteres, er ghee et fabelaktig godt fett
0. Hjemmelaget smør på 1-2-3. Husker dere smørkrisen for noen år siden. Det husker jeg. Midt i julestria. Jeg fikk da for første gang laget hjemmelaget smør
Her er en oppskrift på "grillolje" til sjømat. Enkel og lett å lage, med akkurat passe smak. Den kan brukes til alle mulige slags fiske og sjømatretter for pensling av maten før grilling
Dette er en veldig god saus til ovnsstekt, hvit fisk. Jeg bruker den til torsk eller sei som jeg legger på en ovnsplate dekket med bakepapir, salter og peprer, og steker det midt i ovnen på 200 grader i 10 minutter
Ghee - Sist men ikke minst. Ghee er klarnet smør. Det er hektisk for tiden. Jeg går litt frem og tilbake mellom å være glad og deprimert, så skriving er ikke alltid det som står i hodet på meg, dessverre, for jeg er jo så glad i det
Lefser lærte jeg å lage da jeg bodde på vestlandet for snart 20 år siden, "nabu kånå" sytes det var kjekt at jeg var interessert i den slags bakst og viste meg forskjellige oppskrifter
Torsk er noe av det beste jeg vet og ovnsbakte rotgrønnsaker både ser og smaker fantastisk godt, når det da i tillegg serveres med stekt bacon til, blir dette et eventyrkig godt måltid
Dette var mitt første forsøk på en slik type kake, så kan jeg så kan du. Bunnen. Formkake deig , oppskrift finner du HER, puttes i ønsket form, jeg brukte rund
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.