Det kan være alt fra snacks til hovedretter. Anyway, vi snakket om matkultur og mathistorie. Den hverdagslige grøten, synonymt med striskjorta, laget på bokhvete eller annen smakløs grynsort, ble erstattet av havregryn fra Jæren, eller ris fra fjerne himmelstrøk
Her får du oppskriften på Lisbeth`s Lakriskake. Denne lakriskaken er min egen selvkomponerte kake. Ideen med å komponere en lakriskake kom av at min mor er så kjempeglad i lakris
Og vet du hvordan du kan plukke ut de beste auberginene fra grønnsaksdisken. Navnet vi bruker på den i nær sagt alle europeiske språk kommer også derfra, via arabisk
Han lette etter den perfekte blandingen av ferske ingredienser og krydder fra hele verden. Han luktet på eksotisk krydder og søkte gjennom kassene som ble lastet i land fra skipene
Ha kjøtt, baconet, grønnsaker og eventuell kraft fra dette tilbake i gryta. Etter 12,5 km kom man endelig fram til nærmeste butikk, Spar, her var det ikke annet enn svinekjøtt å oppdrive heller ikke på Ica over gata var historien en annen. Jeg er ikke sikker på hvorfor det er blitt slik at man må kjøre tilsamen 80 km for å tak i grytekjøtt av storfe, eller hvorfor man velger å kalle beinløse nakkekotelleter fra svin for entrecote. Beef BourguignonNok til ca 7 voksne 250 g bagon, grovt delt opp1,5 kg godt grytekjøtt av okse delt i terninger på 3*3 cm100 g mel350 g gulrot, delt i biter på ca 2,5 cm600 g småløk, rensket12 hele fedd hvitløk3 store tomater, uten skinn, grovt hakket3 ss olivenolje7,5 dl oksebuljong1,75 dl cognac1 flakse (7,5 dl) rødvin fra burgund600 g sopp2 ss tørket timian1 ss brunt sukker1 ss tomat pureForvarm ovnen til 170 grader
Noen mener den stammer fra Afrika, andre fra India. Men den historien tar vi når de er modne. Og nye sideskudd fra sideranken etter et par blad er dannet
Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.