I utgangspunktet var tanken en eller annen risgryte, men pga manglende ris i skapet, ble det cous-cous istedet, med litt smaker fra nord-afrika eller midtøsten og det var strålende å kunne få brukt geitemelken jeg hadde i kjøleskapet jeg enda ikke har benyttet, men kjøpt av ren nyskjerrighet
En meget god avslutning på en sommer kveld. Med den søte og parfumerte markjordbæren serverer vi, nyr ferskost for syre og friskhet, og for sprøhet og nøttete smak en fransk smørkjeks i Sablé Breton
Ekte ricotta lages avavfallsproduktet myse som er igjen etter man har laget andre harde oster. Hjemmelaget ferskost smaker mye bedre enn den du får kjøpt i butikken
Kesam er faktisk en mager form for ferskost. Dessuten er mesteparten av rømmen byttet ut med bare noen skjeer ekstra lettrømme og det er redusert på sukkermengden i kaken også
Full av inspirasjon dro jeg hjem og googlet oppskrifter på fermentert ketchup og strandet på denne egenkomponerte varianten som ble til ut fra det jeg hadde tilgjengelig og med fokus på de smakene jeg liker skal være mest fremtredende i ketchup
Pisk resten av fløten og vend den inn i ostemassen. 100 g ferskost (philadelphia). vist du vil 6 stk kakpynt (av fondant). Pisk opp osten sammen med 4 ss av fløten og 2 ss lemon curd
Rør godt sammen og bland gjerne inn litt reven pecorinoost (laget avgeitemelk) til slutt. Når pastaen er klar heller du av vannet og heller kjøttmiksen over pastaen
♥ Mascarponeost er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Den lages med en blanding av mascarponeost og seterrømme og smaksettes med sitronsaft, ekte vanilje og melis
Klippfisk er en av de tingene jeg syns er kjempegodt. Alt kjøres nesten glatt i en stavmikser. Da skal jeg fortsette å nyte det siste av denne uka som har vært så flott med masse sol og gode temperaturer
Å lage ferskost hjemme er overraskende enkelt, bare les videre så ser du selv. Når all mysen har rent ut så surrer du sammen kjøkkenhåndkleet, press ut aller siste rest av mysen, og legg osten under press
urter, rosepepper, ferskost, maisennamel, egg, salt og pepper til det er godt blandet. Men aller best blir vist den avkjøles helt i formen, og settes kaldt, helst over natten
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.