I dag har jeg kokt ertesuppe på kraft fra svineknoke, litt rester av kjøtt og kikerter. Jeg har "spedd på" med litt pølser og brukt masse gode grønnsaker
Jeg sier ikke at vi moderne kvinner og menn, skal lage mat på denne måten i hverdagen, men bruk muligheten i helgene, og unn dere skikkelig husmannskost, laget med omtanke og kjærlighet
Selv har jeg vokst medertesuppe som servert sammen med pannekaker. Imidlertid kan man trøste seg med at høsten bringer med seg masse gode råvarer og gleden av å spise gode og varme supper
Når dette er ferdig brunet blandes det inn i pannen med grønnsakene. Stek så kjøttdeigen på høy varme i samme stekepanne som pancettaen uten å skylle denne først, da får du med de gode smakene
Selv bruker jeg noe som likner på en potetskreller med tagger på, som jeg fikk av min mor. Inspirert av denne oppskriften lagde jeg så for første gang squash-"spagetti" forrige uke
Kjempegod ertesuppemed saltkjøtt er dagens oppskrift. Det var en fin tid, med mange viktige verdier og tradisjoner som min mor ga meg- uten at jeg visste noe om det
Det jeg kanskje er litt gjerrig med i denne oppskriften, er spagetti. (Men jeg har fått med meg at det å tilsette fløte i carbonarasausen er en utpreget uitaliensk måte å lage retten på, og det gjør vi heller ikke i denne oppskriften
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.