Entrecôte, marinert
Mamma Britas matblogg
Mamma Britas matblogg
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Det er nok mat til 6, kanskje 7 personer
  • 1 stykke entrecôte fra Uruguay
  • 1 ss salt, gjerne grovsalt
  • 2 ss grovmalt pepper
  •  
  • Marinade
  • 3 ss finhakket frisk persille
  • 2 ss timian, her kan du godt bruke tørket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1 dl vodka (du kan også bruke akevitt, konjakk, brandy eller rom)
  •  
  • Til bruning
  • 2 ss olje, gjerne olivenolje, men annen olje går også bra
  •  
  • Tilsetning i sausen (som blir laget av marinaden)
  • 4 ss usaltet smør (bruker du saltet smør så smak deg frem, marinaden er ganske salt fra før).
  • ¤ Tøm marinaden inn i posen med kjøttet.
  • ¤ Press mest mulig luft ut av posen og knytt igjen.
  • ¤ Snu og vend litt på posen så marinaden fordeler seg.
  • ¤ Nå kan kjøttet ligge slik (i kjøleskapet) i alt fra 2 timer til 3 døgn Lar du det ligge i noen døgn må du snu på posen et par ganger i døgnet slik at kjøttet blir jevnt marinert.
  • ¤ Likeså kan du tilsette (i sausen) den kjøttsafta som renner ut når du skjærer opp kjøttet i skiver.
  • ¤ Når alt dette er kokt opp, tar du kasserollen av plata og rører inn 4 ss med usaltet smør (husk å smake deg fram hvis du bruker vanlig saltet smør).

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.