1 dl
vodka (du kan også bruke akevitt, konjakk, brandy eller rom)
Til bruning
2 ss
olje, gjerne olivenolje, men annen olje går også bra
Tilsetning i sausen (som blir laget av marinaden)
4 ss
usaltet smør (bruker du saltet smør så smak deg frem, marinaden er ganske salt fra før).
¤ Tøm marinaden inn i posen med kjøttet.
¤ Press mest mulig luft ut av posen og knytt igjen.
¤ Snu og vend litt på posen så marinaden fordeler seg.
¤ Nå kan kjøttet ligge slik (i kjøleskapet) i alt fra 2 timer til 3 døgn Lar du det ligge i noen døgn må du snu på posen et par ganger i døgnet slik at kjøttet blir jevnt marinert.
¤ Likeså kan du tilsette (i sausen) den kjøttsafta som renner ut når du skjærer opp kjøttet i skiver.
¤ Når alt dette er kokt opp, tar du kasserollen av plata og rører inn 4 ss med usaltet smør (husk å smake deg fram hvis du bruker vanlig saltet smør).
gode stykker marinert entrecôte à ca 250 gram. 1Ingredienser 2 stk gode stykker marinert entrecôte à ca 250 gram Peanøttsmør 1 stk chili uten frø og stilker 1 fedd hvitløk 1 ss ingefær, revet 100 g peanøtter, hakket 2 ss soyasaus 1 ss sitronsaft 1 ss limesaft 1 ss hvitvinseddik 250 g usaltet smør Send handlelisteTa ut entrecôten fra kjøleskapet en god halvtime før du legger den på grillen slik at den får romtemperatur
Spicy kyllingrett med gode grønnsaker og masse smak. Litt hot og veldig godt. Du kan bytte ut pasta med nudler, for og få en litt mer asiatisk rett hvis du ønsker det
Nydelig forrett eller smårett, når det frister med noe hot, søtt & godt. Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.